Renfe transformarà les seves estacions de Rodalies en Green Mobility Hubs

-Els municipis tindran alternatives de mobilitat sostenible i connectada
· Amb aquesta iniciativa, es facilitarà una solució de primera i darrera milla com a alternativa al vehicle privat, oferint una connexió intermodal amb altres modes de transport
· El projecte pilot establirà el redisseny dels aparcaments en estacions de la Xarxa de Rodalies

Barcelona, 20 de juliol 2023 (Renfe).
Renfe transformarà les seves estacions de Rodalies en Green Mobility Hubs. Aquest projecte reformularà els aparcaments dissuasius de les terminals en nodes de mobilitat segura, sostenible i connectada, a les àrees d’influència dels seus entorns urbans i interurbans.

Aquests Green Mobility Hubs convertiran les estacions de Rodalies en nodes intermodals de mobilitat sostenible per facilitar una solució de primera i darrera milla com a alternativa a l’ús del vehicle privat, oferint una connexió intermodal amb altres modes de transport.

Aquests espais disposaran de zones dedicades per a la micromobilitat (moto, bicicleta, patinet) i mobilitat compartida, la gestió de l’intercanvi de bateries o la implantació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, així com l’establiment d’àrees accessibles per a serveis de mobilitat.

Aquesta iniciativa s’implementarà gradualment al nucli de Rodalies de Renfe, atenent els punts en què es fomenti la intermodalitat sostenible i connectada.

Per desenvolupar els Green Mobility Hubs, Renfe s’associarà amb empreses de mobilitat compartida i sostenible, així com amb empreses energètiques líders en el seu sector.

Aquest projecte està alineat amb l’Estratègia de Mobilitat Sostenible del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), de la Comissió Europea, i amb el full de ruta dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de l’ONU, que insta a adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

En un primer pas, Renfe durà a terme un projecte pilot en tres estacions per establir uns procediments que vetllaran per l’ús correcte i responsable dels serveis per part dels clients i operadors, de manera que se’n pugui obtenir dades, realitzar anàlisi i validar els resultats del pilot.

Un impuls cap a la mobilitat sostenible
Entre els diversos actors implicats en el desenvolupament d’aquest projecte pilot de negoci cooperatiu, es busca millorar en l’accessibilitat, en la gestió del trànsit i qualitat del transport públic col·lectiu, en crear noves oportunitats de negoci, reduir les emissions contaminants, promoure un comportament sostenible, obtenir una rendibilitat social i aconseguir més cohesió territorial.

El coneixement i l’experiència de Renfe, juntament amb la dels diferents partners, stakeholders i empreses de subministrament que formen part del pilot, possibiliten el desenvolupament d’aquest projecte a favor de la sostenibilitat, coincidint amb els eixos de Transició ecològica, Transició Digital i Cohesió social alineats amb els principis del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.