L’Associació

Una mica d’història

L’AFB – Agrupament Ferroviari de Barcelonava néixer l’2 de febrer de 1992, any màgic, ja que els esdeveniments i les celebracions es van multiplicar en diferents aspectes, Olimpíades  de Barcelona, Exposición Universal de Sevilla 1992 i Madrid Capital Europea de la Cultura, una combinació molt forta però efectiva.

No van ser uns moments fàcils, ja que ja veníem d’una antiga associació: l’Amical Ferroviària de Barcelona, que ens vam veure obligats a dissoldre, i que per a alguns de nosaltres té un especial i afectiu record. Per aquest motiu, el 1998 es va celebrar l’exposició Carrilets de Catalunya, 15 anys de l’Amical. Va ser el nostre últim i sincer homenatge a alguns companys i amics que al llarg d’aquests anys ens han recolzat.

Estem ubicats al barri de Sant Andreu de Palomar per diverses raons:

  1. Per la nostra vinculació al barri, ja que va ser el barri que ens va veure neixar, i del qual som veïns una part important de socis,
  2. Perquè Sant Andreu sempre ha estat vinculat al ferrocarril, amb els desapareguts tallers de la factoria de la Maquinista Terrestre i Marítima, els Tallers de Norte (Meridiana i Clot).i actualment amb els Tallers de Renfe Mitjana Distancia i de Patentes Talgo.
  3. Per la seva condició de sortida natural del pla de Barcelona a través del coll de Finestrelles cap a les terres de Lleida (via Manresa), Girona (via Cardedeu), Vic, etc.

El 1998 vam decidir iniciar una nova etapa, i per això varem començar a realitzar tots els nostres projectes, que són molt ambiciosos, amb la ajuda i col·laboració de tots (socis, amics, institucions, etc.). En benefici nostre,  com a aficionats al ferrocarril, del barri de Sant Andreu i com no de Barcelona, que és la nostra ciutat.

On estem

La nostre seu:

Ens trobaràs al carrer Virgili, 45 – 47 (local), cantonada rambla Onze de Setembre. Allí disposem del local on portem a terme les activitats i on també tenim les nostres maquetes.

Al plànol adjunt pots veure la situació del local. Hi pots arribar amb metro: estacions Onze de Setembre de les línies L9 Nord/L10 Nord (enfront mateix de l’associació) i estacions de Sant Andreu i Fabra i Puig de la línia L1, estacions de Rodalies Renfe Sant Andreu Comtal i Sant Andreu Arenal, i línies d’autobús de TMB : 1134126133H6 – H8 i V31.

Ens pots trobar a l’associació tots els dimarts, dijous i dissabtes entre les 18:00 i les 20:30 hores (excepte al mes d’agost que fem horari restringit).

Les principals tasques que hi desenvolupem són les pròpies de la nostra afició, és a dir, fer córrer trens a les maquetes, veure vídeos (de trens, naturalment), discutir acaloradament (és un dir) sobre trens, fullejar les revistes especialitzades en modelisme ferroviari a les que l’associació està subscrita. Veure passis de fotos i diapositives ferroviàries de les vacances dels nostres socis/es. Practicar construint algun model ferroviari als tallers de modelisme.Desenvolupem tècniques paisatgístiques que utilitzem per la decoració dels nostres mòduls i maquetes (sempre hi ha algú amb noves idees). Construcció de mòduls a diferents escales (N, H0 i LGB) que ens permeten poder col·laborar en fires i esdeveniments culturals arrel del país juntament amb altres associacions, entitats ciutadanes, com amb escoles e instituts del Districte. Documentar-nos llegint alguns dels incunables de la nostra biblioteca ferroviària, etc… ¿Què més vols?

Com contactar amb nosaltres:

Horari de l’associació:  dimarts , dijous i dissabte de les 18:00 fins a les 20:30 h. Excepte el mes d’agost, que fem horari restringit.

Telefon de contacte: +34 93 172 2383 Correu electrònic: agrupament@agrupament.cat

També ens trobareu a: https://www.facebook.com/agrupament/

Només s’atendran els correus electrònics que facin constar el seu nom i cognoms. No s’atenen correus electrònics signats amb nick’s o similars.

 

Deixa un comentari