Mercat Masadas®

Es comunica als expositors, públic i visitants, que aquest mercat realitza la seva activitat amb normalitat.

 

Mercat Masadas® està registrat a la Oficina Española de Patentes y Marcas, amb el número 3.113.040.

Amb el nom de Mercat Masadas®, es denomina el Mercat de modelisme, consistent en:

 • Models i maquetes de trens i els seus accessoris.
 • Models i maquetes de cotxes i els seus accessoris.
 • Models i maquetes d’avions i els seus accessoris.
 • Models i maquetes de vaixells i els seus accessoris.
 • Soldats de plom.
 • Elements de radio control relacionats amb el modelisme.
 • Elements ferroviaris relacionats amb el col·leccionisme.
 • Cases de nines.
 • Publicacions de llibres, revistes, postals, fotografies, bitllets
  usats, documents, fitxes d’horaris, relacionades amb el modelisme i col·leccionisme de models a escala reduïda.

Que mensualment ve oferint des de l’any de 1994  l’AFB – Agrupament Ferroviari de Barcelona, mitjançant els col·laboradors i associacions, en un espai públic consensuat amb  del Districte de Sant Andreu – Ajuntament de Barcelona.

A partir del dia 1 d’Abril de l’any 2018, a les 10:00 s’inicia una nova etapa d’aquest Mercat, amb un nou espai a l’edifici del Canòdrom Meridiana – Parc de la Recerca Creativa (carrer Riera d’Horta, 31 cantonada Concepció Arenal. E – 08027 Barcelona).

L’Horari seguirà sent el mateix: CADA PRIMER DIUMENGE DE MES, de 10:00 h. a 14:00 h, excepte el mes d’agost, que es tancat per vacances.

Transport públic.

Transport Línies Estació més a prop 
TMB – Bus 34, 6296104, 122126, H6 i V29.
TMB – Metro
L1 Hospital de Bellvitge – Fondo Fabra i Puig, sortida carrer Concepció Arenal
L5 Cornellà Centre / Vall d’Hebron
Congrés, sortida Matanzas
Rodalies Renfe R3, R4, R7 i R12. Sant Andreu Arenal

Estació de Autobusos de Barcelona Fabra i Puig:  junt a l’estació de Rodalies Renfe de Sant Andreu Arenal.

Aparcaments públics

Nom de l’aparcament situació referències
Aparcament Escòcia  carrer Pardo 26 – 30 entre carrer Riera d’Horta i Escocia
Aparcament Concepció Arenal  carrer Concepció Arenal 156 cantonada Cardenal Tedeschini.

Aquesta activitat es realitza mitjançant el conveni regulador entre el Districte de Sant Andreu – Ajuntament de Barcelona i l’AFB – Agrupament Ferroviari de Barcelona.

PER INFORMACIÓ REFERENT ALS LLOCS D’EXPOSICIÓ, INTERCANVI, COMPRA , VENDA, ES PODEN DIRIGIR A LA SEGÜENT ADREÇA DE CORREU ELECTRÒNIC :   mercatmasadas@agrupament.cat

Especificant: nom i cognoms, telèfon de contacte i tipus de material a exposar.

NO S’ATENDRAN CORREUS QUE CONTINGUIN NICKS O DADES NO CORRECTES

Documents relacionats:

AJ.BCN · AFB Conveni i Reglament 2015· CATALÁ

AJ.BCN · AFB Convenio y Reglamento 2015· CASTELLANO

L’historia del Mercat Masadas

Aquest mercat va néixer per iniciativa d’un petit grup de socis de l’AFB a mitjans de del’any 1992 una vegada constituïda l’associació. Cada primer diumenge de mes al matí es reunien en el pati de la seu del carrer Abat Odó, dins de les instal·lacions de l’Ateneu de Sant Andreu, amb d’intenció de exposar, intercanviar, comprar i vendre models a escala reduïda de trens i els seus accessoris.

En l’any 1994, a la plaça Masadas (barri de La Sagrera) es realitza una important transformació urbanística. El mercat municipal que estava en el seu interior és enderrocat, transformant la plaça en un espai ampli i obert a la població. Per donar-li un ús més ciutadà, la gerència del Districte de Sant Andreu, proposa a l’AFB, el trasllat del “mercadillo” que venia desenvolupant en l’interior del pati de la seva seu en el carrer Abat Odó a la plaça Masadas, amb la condició, que durant els següents dos anys es realitzés cada primer diumenge de mes l’esmentat mercat d’exposició, intercanvi, compra i venda d’objectes relacionats amb el ferrocarril.

Aquesta proposta va arrelar per part de les dues entitats (Districte de Sant Andreu i AFB) i encara perdura fins el dia d’avui.

La plaça Masadas, i el mercat en concret,  és un referent en el mon del col·leccionisme de miniatures; més la plaça Masadas també, es coneguda pel rodatge de la sèrie de TV3 “El Cor de la Ciutat” (del 11 de setembre de 2000 al 23 de desembre del 2009)

Amb els anys, aquest mercat s’ha anat ampliant amb noves ofertes, donant cabuda a l’actual estructura al voltant del col·leccionisme de miniatures.

Continuant les obres d’infraestructura al barri de La Sagrera, en l’any 2014, es porta a terme per part del Districte de Sant Andreu, la remodelació i aprofitament de la plaça de l’Assemblea de Catalunya. Es crea una amplia plaça molt més diàfana, amb  espais infantils i per diferents actes. Aquesta remodelació és aprofitada per proposar per part del Districte de Sant Andreu a l’AFB el trasllat del mercat que regularment es realitza cada primer diumenge de mes a la plaça Masadas cap a la plaça de l’Assemblea de Catalunya. El raonament és molt clar, aquest trasllat permetria en un proper futur augmentar la capacitat d’expositors i al mateix temps esponjar el llocs que ocupen els col·laboradors/res amb una major comoditat per al visitant del mercat, al no patir les aglomeracions pròpies dels llocs que ocupen a les porxades.

El dia 1 de març de 2015, coincidint amb el primer diumenge de mes, el “MERCAT MASADAS®”  es trasllada de la plaça Masadas a la plaça de l’Assemblea de Catalunya, distant de l’anterior en 94 m, en el mateix barri de La Sagrera.

La plaça de l’Assemblea de Catalunya té una superfície de 8.600 m2  on es va millorar l’accessibilitat a la plaça per els diferents carrers que l’envolten, tant de l’espai destinat a jocs infantils, com també del paviment, amb l’increment de la superfície d’arbres, millora de la il·luminació amb tecnologia Led, canvi de mobiliari urbà, incorporant connexions elèctriques per diferents esdeveniments culturals i festius,  i creació de zones d’estada per al veïnat i visitants.

A partir del dia 1 d’Abril de l’any 2018,  s’inicia una nova etapa d’aquest Mercat, destinant-li un nou espai a l’edifici del Canòdrom Meridiana – Parc de la Recerca Creativa (carrer Riera d’Horta, 31 cantonada Concepció Arenal. E – 08027 Barcelona).

Un pensament sobre “Mercat Masadas®

Els comentaris estan tancats.