La xarxa de metro bat el rècord de validacions en una setmana, coincidint amb el MWC 2018

6 de març del 2018.- Del 26 de febrer al 4 de març es van registrar 8,53 milions de viatges

La novena setmana de l’any 2018 ha suposat per al metro de Barcelona un nou màxim històric de passatge, amb més de 8.533.000 validacions acumulades en els set dies que van del dilluns 26 de febrer al diumenge 4 de març, coincidint amb la celebració del Congrés Mundial de Mòbils (MWC) i altres esdeveniments tecnològics als recintes firals de l’Hospitalet i Barcelona.

L’anterior rècord setmanal de la xarxa de metro datava del 2016, quan entre el 18 i el 24 d’abril es van assolir els 8.506.000 viatges. Dins d’aquella setmana es va celebrar la diada de Sant Jordi, amb rècord de passatge en dissabtes inclòs. Només aquella setmana i la passada s’han aconseguit més de 8,5 milions de viatges.

L’excel·lent dada setmanal de passatge arriba després que l’any 2017 la xarxa de metro de TMB (vuit línies, 119 quilòmetres i 156 estacions) registrés un màxim històric anual, amb 390,39 milions de validacions, el 2,3% més que l’any anterior. A més, la xarxa de metro va obtenir el març del 2017 el màxim històric de passatge en un sol mes: 36,92 milions de validacions. El mateix any, el 23 d’abril, el metro va establir una altra marca, la del passatge en diumenges: 1.003.785 validacions.

Aquest increment de la demanda es produeix després de l’increment d’oferta que s’ha aplicat des de l’any 2016, amb més trens en circulació en diferents línies i franges horàries, així com l’optimització d’aspectes de l’explotació com el temps de volta o el temps de parada a les estacions.

Vidal: “El mitjà més eficient per a la mobilitat urbana”
La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, recorda que el transport públic “és el mitjà més òptim i més eficient per la mobilitat urbana i en especial quan se celebren grans esdeveniments a la ciutat”. Alhora, afegeix que “el metro també demostra la seva utilitat i eficàcia en dies amb adverses condicions meteorològiques”. En aquest sentit, Vidal afirma que les dades “posen de manifest que l’oferta actual de transport públic a la ciutat pot absorbir fluxos més importants de passatge”.

TMB agraeix a la plantilla de Metro l’esforç realitzat per assumir el repte que comporta ser la columna vertebral del sistema de transport públic de la regió metropolitana i peça clau de la mobilitat sostenible, un esforç que haurà de tenir continuïtat, ja que l’evolució de la mobilitat va a l’alça i per tant també l’exigència ciutadana.

En aquest sentit, el creixement de la demanda ha continuat aquest 2018, ja que el gener es va registrar un 3,2% més de validacions respecte del mateix mes de l’any anterior. S’obren, per tant, possibilitats per superar marques anteriors, com la del passatge en dia laborable, que es va assolir el 2015, diada de Sant Jordi, amb 1.481.497 viatges.