Renfe inverteix prop de 14 milions d’euros en seguretat

Els ciutadans de Catalunya hem pagat més de 10 milions d’euros en actes vandàlics registrats a trens de Rodalies
· Només els graffiis han suposat un cost de 6,7 milions d’euros
· Es van registrar 177 agressions físiques o verbals tant a treballadors com personal de seguretat.
· La falta d’educació de determinats personatges repercuteix a la butxaca de tots.

Barcelona, 14 de febrer 2018 (Renfe).
Durant l’any 2017, els actes vandàlics i graffitis als trens de Rodalies de Catalunya han comportat un cost de 10,7 milions d’euros. A més, gamberrades d’aquest tipus han provocat retards a prop d’un milió de clients d’aquest servei.

Concretament, Renfe ha hagut de gastar-se 6,7 milions d’euros per a netejar els més de 85.000 m2 dels prop de 6.000 graffitis que com a divertiment alguns incívics van fer als trens de Rodalies durant l’any passat.

Altres actes vandàlics inclouen el trencament de vidres, buidat d’extintors, trencament de mobiliari, ús indegut d’aparells d’alarma, alteració ordre públic, atropellament d’objectes indegudament col·locats a la via o apedregaments. Aquests han suposat un cost de 4 milions d’euros i l’afectació en retards a 927.000 clients de Rodalies de Catalunya.

D’altre banda, els actes de vandalisme a estacions de Rodalies ha suposat un cost de X euros i molèsties als viatgers al no poder utilitzar determinats passos que s’han de tancar per seguretat.

Inversió de prop de 14 milions d’euros en seguretat
Malgrat la competència de seguretat ciutadana no correspon a Renfe, l’empresa ha invertit 13.895.000 euros en seguretat durant l’any passat a Catalunya. Aquest departament consta de 550 persones que treballen per la seguretat dels nostres clients i dels equipaments. Durant el 2017, Renfe va tramitar 2.123 denúncies relacionades amb actes vandàlics, agressions o frau entre d’altres.

Malauradament, aquesta realitat és la que ens trobem a la societat en general i les dades que facilitem amb aquesta nota volen ser una denúncia cap al irresponsables que perjudiquen un bé comú com és el tren.