FGC supervisarà el manteniment de la línia 1 del Metro de Lima

31 d’ag. FGC i l’empresa Ardanuy han guanyat el concurs per supervisar els treballs de manteniment sobre la infraestructura i el material mòbil de la línia.
El projecte s’ha licitat per un import de 2,1 milions d’euros i amb un termini d’execució de dos anys.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), en consorci amb l’enginyeria Ardanuy, ha estat l’adjudicatària en la licitació dels serveis de supervisió del manteniment de la línia 1 del Metro de Lima.

Amb aquesta concessió, el consorci format per FGC i Ardanuy serà el màxim responsable a l’hora de supervisar la bona execució dels treballs de manteniment sobre la infraestructura, així com d’assegurar una correcta conservació del material mòbil que actualment està en mans del concessionari de la línia.

A més, FGC entregarà de manera periòdica a l’organisme públic Ositran, gestor de la infraestructura, un informe de resultats on s’inclouran els aspectes més importants d’aquesta supervisió, incloent també possibles millores basant-se en l’àmplia experiència d’FGC en el sector.

L’import de la licitació ha estat de 2,1 milions d’euros per un període de dos anys.

FGC, un referent de qualitat per operadors internacionals
De fet, l’any 2012 FGC ja va col·laborar amb l’operadora del Metro de Lima duent a terme treballs d’assessoria i formació en l’àmbit de l’atenció al client i la gestió de situacions de conflicte.

Per tant, aquesta adjudicació se suma a les diferents actuacions que FGC duu a terme a nivell internacional, col·laborant amb institucions per tirar endavant iniciatives relacionades amb projectes constructius, de gestió de la operació del servei ferroviari, i amb millores en els àmbits tecnològic, de seguretat i de sostenibilitat.

Aquesta no és la primera vegada que s’encarrega a FGC testejar i assessorar el correcte funcionament de material ferroviari d’arreu del món. Actualment, a les instal·lacions d’FGC s’estan duent a terme les circulacions de prova d’un comboi del Metro de Panamà, i anteriorment ja es va sol·licitar fer ús de les instal·lacions d’FGC per a la realització de proves de circulació dels trens xinesos de Xin Min i Yang Pu, del Metro de Guadalajara de l’estat mexicà de Jalisco i d’un altre comboi del Metro de Panamà el març de l’any 2013.