Renfe prepara un dispositiu especial durant dissabte 26 d’agost amb motiu de la manifestació contra el terrorisme a Barcelona

· En les hores de major demanda el servei de rodalia de Barcelona oferirà un total de més de 30.000 places a l’ hora
· A la tarda-nit de dissabte els clients disposaran de 35.000 places addicionals.
· Els trens regionals oferiran la seva màxima capacitat de places i de freqüències per connectar amb Girona, Lleida i Tarragona.
· Renfe desplegarà 500 treballadors per dur a terme aquest dispositiu, molts d’ells s’han presentat voluntaris per treballar aquest dissabte.

Amb motiu de la celebració de la manifestació contra el terrorisme a Barcelona el proper dissabte 26 d’agost, on es preveu una participació massiva, Renfe ha dissenyat un dispositiu especial de transport pels seus serveis de rodalia i trens regionals de Rodalies de Catalunya.

Renfe ha programat la circulació de 50 trens addicionals durant les hores on està previst que es registrin el major número de desplaçaments. Aquest augment es produïrà principalment de 14.00 a 17.00 hores per l’entrada a Barcelona i de 19.00 a 22.00 hores per la sortida.

Així com l’arribada es preveu de forma esglaonada, el retorn es preveu que sigui més concentrat. Per aquest motiu s’ha reforçat el servei amb 30 trens especials. En el període de major demanda els viatgers disposaran de 30.000 places/hora de les que prop de 10.000 corresponen a l’oferta addicional.

Durant la resta de la jornada, es mantindrà el servei habitual, posant en circulació tot el parc mòbil de trens de Renfe a Rodalies de Catalunya.

En línies generals el servei comptarà amb les següents freqüències de pas de trens als períodes de 14.00 a 17.30 hores i de 19.00 a 22.00 hores:
– R1: Circularan 6 trens per hora i sentit
– R2 nord: Circularan 4 trens per hora i sentit
– R2 sud: Circularan 6 trens per hora i sentit
– R3: Tots els trens circularan en doble composició amb les freqüències habituals
– R4: circularan 5 trens per hora i sentit

L’augment de places, s’aconsegueix amb la circulació de la totalitat dels trens en doble composició, el que permet augmentar l’oferta de places disponibles a tots els serveis de rodalia de Barcelona.

Pel que fa als serveis regionals que connecten amb Girona, Lleida i Taragona, el servei de Rodalies de Catalunya circularà d’acord l’horari de dia festiu, oferint la major capacitat tant en freqüència com en número de places disponibles.

Aquest operatiu permetrà incrementar l’oferta del servei de rodalia de Barcelona a totes les estacions de Barcelona, Plaça de Catalunya, Passeig de Gràcia, Arc de Triomf, Clot-Aragó, Sagrera – Meridiana, Estació de França i Sant Andreu Arenal. Totes aquestes estacions estan connectades amb diferents línies de Metro de Barcelona.

Dispositiu humà de 500 treballadors
Per dur a terme aquesta programació especial, Renfe desplegarà un equip de 500 persones. En aquest operatiu, Renfe compta amb un equip de persones treballant especificament per la coordinació i control de l’operatiu. De manera especial, s’ha reforçat el personal d’informació i atenció al client de persones que es distribuiran entre les principals estacions del nucli de Barcelona així com a personal de conducció per poder realitzar els serveis addicionals previstos.

Molts d’aquests treballadors s’han ofert de forma voluntària degut al caràcter solidari d’aquesta convocatòria.

Els viatgers poden consultar tota la informació sobre horaris i serveis a rodaliesdecatalunya.cat, app Renfe Cercanías i app de Rodalies, així com al compte de twitter @rodalies.
Barcelona, 24 d’agost de 2017