TRAM lliura els premis de la TRAMa en una festa literària a l’Esmuc

El relat col·lectiu “El conductor fantasma”, iniciat per Jordi Sierra i Fabra, és el guanyador de la 4a edició de la TRAMa, en la que han participat fins a 150 persones en l’elaboració en línia de 15 relats.
Durant l’acte de lliurament es realitzarà una demostració de creació literària en directe, amb els escriptors participants en aquesta edició del concurs de relats del tramvia de Barcelona.

Barcelona, 21 de juny de 2017.– TRAM i ATM, l’Autoritat del Transport Metropolità, presenta el relat guanyador de la TRAMa, el concurs en línia de relats col·lectius en català. L’acte, que tindrà lloc en el marc d’una festa literària a l’Escola Superior de Música de Catalunya – Esmuc, avui dimecres 21 de juny, a les 19 hores, comptarà amb la participació del director general de TRAM, Humberto López Vilalta, i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs.

El relat col·lectiu “El conductor fantasma”, iniciat per Jordi Sierra i Fabra, amb la participació dels usuaris del tramvia: Laura Freixas, Maria Castellet, Gerard Gomila, Laura Mucha, Íñigo Moreno, Cristina Balló, Javier Debarnot, Ivan Parrot i Berta Carbonell, ha guanyat la 4a edició de la TRAMa. En la valoració del relat guanyador, el jurat, format per Joan Antoni Martín Piñol (escriptor), Laia Terron (Laboratori de Lletres) i Ester F. Matalí (Què Llegeixes?), ha tingut en compte la cohesió del relat, la correcció lingüística, el compliment dels torns, l’originalitat, els recursos literaris, la participació en el debat cooperatiu i el requisit bàsic que estipula que el tramvia aparegui a la narració.

L’acte, conduït per la periodista del programa literari “Punt de Llibre” de la Cadena SER, Pilar Argudo, comptarà amb la participació de Maite Carranza, David Cirici, Anna Manso, Care Santos, i Jordi Sierra i Fabra, els cinc escriptors i escriptores que van iniciar els relats del concurs de la TRAMa 2017. Aquests autors comparteixen, entre d’altres, la participació a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, on la literatura catalana ha estat convidada d’honor aquest any. De manera col·laborativa i en directe, els autors de la TRAMa realitzaran una demostració de creació literària amb la participació del públic assistent.

alló, Javier Debarnot, Ivan Parrot i Berta Carbonell, ha guanyat la 4a edició de la TRAMa. En la valoració del relat guanyador, el jurat, format per Joan Antoni Martín Piñol (escriptor), Laia Terron (Laboratori de Lletres) i Ester F. Matalí (Què Llegeixes?), ha tingut en compte la cohesió del relat, la correcció lingüística, el compliment dels torns, l’originalitat, els recursos literaris, la participació en el debat cooperatiu i el requisit bàsic que estipula que el tramvia aparegui a la narració.
Premis per a totes les persones participants
Totes les persones inscrites i participants al concurs de La TRAMa que han escrit almenys un fragment vàlid seran obsequiats amb una targeta T-10 i l’oferta d’un 20% de descompte en qualsevol dels cursos presencials o virtuals programats pel Laboratori de Lletres durant el 2017.

Els deu coautors del relat guanyador de la quarta edició de La TRAMa obtindran una targeta T-Trimestre d’una zona, valorada en 142 euros. A més, el Laboratori de Lletres ofereix als guanyadors el curs presencial “Imagina i escriu”, sessió única i exclusiva de tres hores durant 2017, una llibreta d’exercicis i un 25% de descompte en qualsevol dels cursos presencials o virtuals del 2017.

El tramvia de Barcelona, al centre del relat
En aquesta edició, organitzada pel TRAM i ATM, amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, Quatre Ratlles i l’ESMUC, han participat un total de 150 persones usuàries del tramvia de Barcelona, les quals han elaborat fins a 15 relats en un procés de creació literària desenvolupat del 5 al 31 de maig. A partir dels paràgrafs inicials dels cinc escriptors professionals participants en aquesta edició, es van crear 15 relats diferents.

El concurs la TRAMa 2017 esta? organitzat i gestionat per Quatre Ratlles, empresa especialitzada en relats col·lectius virtuals, que també és responsable del desenvolupament tecnològic del joc.