Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya aprova el seu Codi Ètic

07/04/2017.- El Codi Ètic d’FGC neix amb l’objectiu que l’ètica i el bon govern impregnin de forma explícita i transversal la gestió de l’empresa i els processos de presa de decisions.
El mateix document crea el Comitè d’Ètica que vetllarà pel compliment del codi.
FGC ha habilitat l’Espai Ètic, un espai d’informació amb una bústia electrònica per facilitar la realització de consultes o comunicats.

El Consell d’Administració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) va aprovar el dia 30 de març el Codi Ètic de l’empresa i de les seves societats mercantils.

El document neix amb l’objectiu que l’ètica i el bon govern impregnin de forma explícita i transversal la gestió de l’empresa i els processos de presa de decisions, i esdevé la norma fonamental d’FGC i les seves societats mercantils en relació als principis i les regles de conducta generals que han d’observar i complir totes les persones que hi treballen, així com les diferents parts interessades.

D’aquesta manera, FGC confirma el seu clar posicionament per l’ètica i la transparència. L’empresa sempre ha estat compromesa en l’exercici de les seves activitats amb la màxima integritat i transparència, i ha estat respectuosa amb les lleis i la normativa que se li apliquen.

En el procés d’elaboració d’aquest Codi Ètic s’ha comptat amb les recomanacions de l’Oficina Antifrau de Catalunya.

Comitè d’Ètica
Per vetllar pel compliment del Codi Ètic, el mateix document preveu la creació del Comitè d’Ètica. Aquest grup impulsarà mesures de prevenció d’actuacions contràries als valors de bona governança, les normes i els principis de conducta, així com respondrà consultes i gestionarà les comunicacions.

El Comitè està format per set persones, designades pel Consell Administració, a proposta del president d’FGC. Aquestes persones, que són personal de diferents àrees de l’empresa amb més de deu anys d’antiguitat, hauran d’exercir les seves funcions amb independència i tractar els assumptes amb reserva i confidencialitat.

El Comitè de Direcció del dia 5 d’abril de 2017 ha aprovat el Procediment que regula l’organització i el funcionament d’aquest comitè, així com la composició i la durada del mandat dels seus membres.

Accions per fomentar el coneixement del Codi Ètic d’FGC
FGC desenvoluparà un seguit d’accions de difusió, sensibilització i formació per fomentar el coneixement del Codi Ètic entre tots els col·lectius de la plantilla i entre les diferents parts interessades.

En aquest sentit, s’ha creat l’Espai Ètic, accessible des del Portal FGC Transparència (http://transparencia.fgc.cat/espai-etic) i on es pot consultar el Codi Ètic, el procediment i altra normativa aplicable. Aquest espai disposa a més d’una bústia electrònica per facilitar, de forma confidencial i anònima si es prefereix, la realització de consultes o comunicats i poder fer el seguiment del tràmit que correspongui en cada cas.

En aquest enllaç es pot consultar el vídeo explicatiu del Codi Ètic d’FGC