Convocatòria de vaga al telefèric de Montjuïc els dies 14 i 15 d’abril

Nota informativa.- 13 d’abril del 2017
L’empresa referma la disposició a millorar les condicions salarials de la plantilla en el marc del règim econòmic dels ens públics

En relació amb la convocatòria de vaga plantejada pel sindicat CGT al telefèric de Montjuïc per als dies 14 i 15 d’abril, divendres i dissabte, l’empresa operadora, Projectes i Serveis de Mobilitat, SA, informa del següent:
– Durant el mes de març representants de l’empresa i dels treballadors van celebrar tres reunions amb vista a un nou acord salarial, un cop finalitzada la vigència de l’acord anterior. A les reunions la part social va exposar una plataforma en què tots els punts tenen contingut econòmic: increment salarial de l’IPC més 2 punts, plus per festius, prima d’antiguitat…
– L’empresa ha expressat la seva disposició a millorar les condicions econòmiques de la plantilla, dins dels topalls que estableixin per al sector públic els Pressupostos Generals de l’Estat del 2017 un cop siguin aprovats. Com a testimoni d’aquesta voluntat, l’empresa ha ofert aplicar un increment salarial a compte de l’1%, amb efectes de l’1 de gener passat, una mesura que la part social ha rebutjat.
– L’oferiment ha estat reiterat i ampliat a les reunions de mediació que han tingut lloc aquesta setmana al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i ha estat novament rebutjat novament per la representació sindical, que reclama un increment del 6%.

A pesar de la voluntat dialogant de l’empresa, els convocants han optat pel manteniment de la vaga, cosa que comportarà la suspensió del servei del Telefèric els dies 14 i 15, Divendres Sant i Dissabte de Glòria. Projectes i Serveis de Mobilitat lamenta els inconvenients que això pot suposar per als usuaris d’aquest transport d’oci i recorda que la mobilitat a l’interior del Parc de Montjuïc continuarà en tot cas assegurada amb la línia d’autobusos 150 (Plaça Espanya – Castell de Montjuïc).