Ja és possible realitzar comprar bitllets de rodalia i regionals amb smartphone a les màquines autovenda de Rodalies de Catalunya

A partir d’aquest mes de febrer
· El pagament es realitza a través de l’app Renfe Ticket

Barcelona, 27 de febrer de 2017 (Renfe)
A partir d’aquest mes de febrer, Renfe ha posat en marxa un nou sistema de pagament pels títols de viatge de Rodalies de Catalunya a través dels telèfons mòbils mitjançant l’app Renfe Ticket.

Aquesta nova i innovadora opció de pagament, es realitza directament a través de l’app Renfe Ticket d’smartsphones i tablets. Per poder disposar d’aquest sistema de pagament, caldrà que els clients disposin d’una targeta de crèdit o dèbit associada a l’aplicació de Renfe.

Procés de compra
En el moment de la compra a través de les màquines autovenda de Rodalies de Catalunya, el client comptarà amb la nova opció ‘Pagar amb Renfe Ticket. Un cop seleccionada, a la pantalla de la màquina autovenda apareixerà un codi QR que caldrà escanejar o introduir un localitzador mitjançant el teclat per iniciar el pagament a traves de l’App Renfe Ticket de l’smartphone.

Un cop validat aquest codi, al telèfon mòbil apareixerà un resum de les característiques del bitllet i l’opció de pagament amb la targeta de rèdit associada a l’aplicació Renfe Ticket, per tal de poder imprimir el bitllet vàlid corresponent.

Un cop finalitzada la compra, el client rebrà un comprovant de l’operació directament al seu correu electrònic com a resum del procés.

Aquells usuaris que tingui ‘Renfe Ticket’ i no disposin d’usuari, podran registrar-se mitjançant un senzill formulari. Per poder realitzar el pagament és necessari disposar d’una targeta de crèdit al wallet. Si l’App detecta que l’usuari no té cap, li permetrà donar-la d’alta en el moment. Per associar la targeta de crèdit al ‘wallet’ serà necessari realitzar el pagament d’un euro que serà reintegrat immediatament després.

Aquest nou sistema de pagament permetrà adquirir tant els títols de viatge propis de Rodalies de Catalunya, tant de rodalia com Regionals, així com els títols de transport integrats.