TOPRail, liderat per FGC, estrena un nou web centrat en el potencial dels trens turístics

FGC223/01/2017
L’espai permet accedir a informació detallada sobre els trens turístics de diferents operadors internacionals
TOPRail i FGC treballen per donar valor al factor lúdic i a les possibilitats turístiques del ferrocarril.
El grup de treball està presidit pel representant d’FGC, el Dr. Carles Casas Esplugas.

El grup TOPRail de la Unió Internacional de Ferrocarrils (UIC), liderat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha inaugurat un nou web de difusió i treball online per impulsar la visibilitat i la coneixença dels diferents serveis de ferrocarril turístic dels països que formen part del grup.

El nou espai web www.toprail.org té per objectiu posar a l’abast, tant d’usuaris i aficionats al turisme ferroviari com de les empreses que el gestionen, tota la informació al voltant del grup, els seus membres i els serveis turístics que proporcionen.

El disseny de la pàgina permet identificar amb rapidesa tots els transports turístics ferroviaris dels països membres de TOPRail a través d’imatges que enllacen amb la informació sobre aquests. Un mapa mundi interactiu ajuda a geolocalitzar els serveis amb la seva imatge corporativa i enllaços als portals web oficials.

El projecte TOPRail
El projecte TOPRail de la Unió Internacional de Ferrocarrils (UIC), impulsat des d’FGC com a líder del grup de treball presidit pel representant d’FGC el Dr. Carles Casas Esplugas, té com a principals objectius la caracterització dels diferents productes turístics, l’estudi del mercat i dels clients en relació amb els serveis ferroviaris de caire turístic, així com l’establiment de sinèrgies i col·laboracions entre els membres del grup per a la comercialització dels serveis.

En formen part diferents operadors ferroviaris de països com Àustria, Hongria, Irlanda, Portugal, Grècia, França, Japó, Corea del Sud, Eslovènia, Suïssa i Espanya.

Tant FGC com la resta de membres de TOPRail treballen per donar valor al factor lúdic i a les possibilitats turístiques del tren, més enllà de l’ús diari per motius professionals o escolars.

Els trens turístics d’FGC
Ferrocarrils ofereix múltiples opcions turístiques amb els seus trens, més enllà de l’ús diari que en puguin fer els usuaris per motius de feina o necessitat, una oferta lúdica consolidada i d’èxit.

Així, el Tren dels Llacs ha tancat el 2016 amb un índex d’ocupació del 99,08%, superant el balanç del 2015 (98,89%), mentre que el Tren del Ciment ha tancat l’última temporada amb 21.208 visitants, 540 passatgers més que al 2015. Per la seva banda, el Cremallera i funiculars de Montserrat han superat un any més el milió de visitants.

L’oferta turística es completa amb els bitllets combinats de Turistren (viatge + entrada a museu) que permeten els usuaris d’FGC visitar museus, espais arquitectònics o diferents espais de lleure propers a la xarxa de trens de Ferrocarrils.

Per a més informació: www.toprail.org; www.turismefgc.cat; www.turistren.cat.