‘Mou-te per les persones amb discapacitat’, la causa solidària de TMB per al 2016

TMB01Durant tres mesos els empleats realitzaran accions per sensibilitzar i conscienciar sobre la situació de les persones amb discapacitat

Aquesta setmana iniciem la campanya Mou-te per les persones amb discapacitat, donant el tret de sortida a un trimestre d’activitats centrades a aprendre a entendre i comunicar-nos amb les persones amb discapacitat.

Serà la sisena edició del Mou-te, el projecte solidari de Transports Metropolitans de Barcelona, dins del Pla Director de Cooperació i Solidaritat, que va néixer amb la intenció que fossin els treballadors de l’empresa els protagonistes a l’hora de decidir l’acció social en què la companyia havia de participar.

Sisena edició del projecte solidari dels treballadors de TMB
Aquest any es treballarà conjuntament amb el Comitè Català de Representants de Persones amb discapacitat (COCARMI).

Les accions es distribuiran durant el darrer trimestre de l’any amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar sobre la situació de les persones amb discapacitat.

Tres mesos d’activitats per les persones amb discapacitat
L’octubre està dedicat a l’esport com a eina d’inclusió social. De fet, la primera de les activitats ja es va fer el 2 d’octubre. Diumenge passat es va celebrar En Marxa per la Paràlisi Cerebral, una cursa solidària organitzada per Ipsen Pharma i la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i etiologies similars (FEPCCAT), a favor del col·lectiu de persones amb paràlisi cerebral i patologies similars.

Ja al mes de novembre, dedicat a la dona amb discapacitat com a persona sotmesa a una doble discriminació, l’estació de metro de Diagonal (vestíbul d’enllaç entre les línies 3 i 5) serà l’escenari d’una exposició sobre els drets de les persones amb discapacitat.

Al desembre ens centrarem en els drets de les persones amb discapacitat amb motiu del desè aniversari de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Tots units per una causa comuna
Mou-te per les persones amb discapacitat és una campanya que es porta a terme de manera conjunta amb el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), el principal portaveu i interlocutor del col·lectiu davant les institucions. És una associació sense ànim de lucre creada l’any 1998 amb la finalitat de defensar els drets de les persones amb discapacitat i les seves famílies a Catalunya. Segons dades de l’Idescat del 2015, hi ha gairebé 515.000 persones amb alguna discapacitat reconeguda. Des de la seva fundació treballa per la plena inclusió del col·lectiu en tots els àmbits de la vida (social, laboral, educatiu, cultural, etc…) en igualtat de condicions amb la resta de la ciutadania. Està integrat per 10 federacions i associacions que representen els diferents tipus de discapacitat, ja sigui física, orgànica, intel·lectual, sensorial o trastorn mental. Aquestes entitats són: Federació ACAPPS, COCEMFE, DINCAT, Down Catalunya, ECOM, FECETC, FEPCCAT, FESOCA, ONCE i Federació Salut Mental Catalunya.

Com en totes les edicions passades, aquest projecte és fruit dels suggeriments i propostes dels treballadors de TMB, la participació desinteressada dels quals és fonamental per tirar endavant any rere any aquesta campanya.

La novetat més important de l’edició d’enguany és que, en lloc de fer propostes de causes en genèric com en anys anteriors, els treballadors van poder presentar un projecte o iniciativa en què estiguessin treballant solidàriament amb alguna ONG o associació legalment constituïda, amb el benentès que si finalment sortia com a proposta més votada s’implicarien de manera directa en el disseny i desenvolupament de tota la campanya.

Tota la informació a www.tmb.cat