FGC s’adhereix a l’Aliança per a la FP Dual i es compromet amb el seu desenvolupament

27fgc23L’entitat és una xarxa estatal d’empreses, centres e institucions compromeses amb el desenvolupament de la FP Dual, impulsada per la Fundació Bertelsmann, conjuntament amb la Fundació Princesa de Girona, la CE0E i la Cambra de Comerç d’Espanya.
Aquest tipus de formació és una aposta per un nou sistema d’aprenentatge capaç de contribuir a que més joves accedeixin al mercat de treball.

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ha rebut aquest dimecres de mans del vicepresident de la Fundació Bertelsmann, Francisco Belil, una placa commemorativa d’adhesió d’FGC a l’Aliança per a la FP Dual. Amb aquest acte FGC reafirma la seva aposta per col·laborar en un nou sistema d’aprenentatge que contribueix a que més joves es formin prioritzant l’estada professional a l’empresa, amb la possibilitat que puguin accedir al mercat de treball amb coneixements teòrics i pràctics específics, i que es redueixi la taxa de desocupació juvenil.

Així, FGC s’adhereix a l’Aliança per a la FD Dual, per col·laborar des de la xarxa estatal d’empreses, centres i institucions que s’han compromès amb el desenvolupament de la FP Dual, tenint la formació professional com a eina imprescindible de la formació de futurs treballadors.

Empreses grans, mentores de les petites
L’Aliança per a la FP Dual està centrada en la creació d’estructures cooperatives entre grans empreses que ja han implantat el sistema d’aprenentatge dual i en alternança, i les petites i mitjanes empreses. D’aquesta manera, les empreses més gran actuen de mentores per a empreses interessades en el projecte.

La formació en alternança dual combina el temps de formació en el centre educatiu i el temps d’activitat dels estudiants en l’empresa i comporta el reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits per l’alumnat. El procés d’aprenentatge ha estat consensuat per FGC amb cada centre de formació. Aquest és un dels beneficis de la formació dual, ja que permet adaptar els continguts curriculars a les necessitats laborals reals de l’explotació ferroviària.

FGC ja va mostrar el seu compromís amb la formació professional en alternança a Catalunya amb la signatura, el 27 de maig d’enguany, d’un conveni amb el Departament d’Ensenyament al qual va assistir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i que es va celebrar a les instal·lacions d’FGC a Rubí.

Apropar-se a la realitat de les empreses
FGC col·labora activament impartint part dels continguts, oferint les seves instal·lacions, el seu equipament i el seu personal expert. Aquesta col·laboració permet participar en la formació de futurs professionals, facilitant l’adaptació dels processos formatius a les necessitats del mercat laboral i apropant la formació professional que s’imparteix en els centres educatius a la realitat de les empreses.