El nou web de TMB, responsiu i més ràpid, substitueix l’anterior després de dos mesos de prova

TMB015 de setembre del 2016
Alhora s’ha obert el lloc web de la Fundació TMB, que explica l’acció de la companyia en els àmbits patrimonial i de responsabilitat social.

Aquest matí el nou web de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), més ràpid, més usable, més clar i més eficient, ja es pot visitar a l’adreça habitual, www.tmb.cat, després de dos mesos en què ha estat disponible en fase de proves. Acaba així la vida del web anterior, que ha funcionat durant més de cinc anys amb una mitjana de 700.000 sessions mensuals.

El nou web té com a objectiu millorar l’experiència de l’usuari afavorint una navegació més còmoda i intuïtiva. També inclou com a novetat una nova estructura, pensada perquè cada tipus d’usuari pugui trobar el que busca: residents a Barcelona que es mouen amb transport públic, viatgers i visitants, informació comercial per a negocis, així com aspectes corporatius, educatius o professionals per a altres públics.

El nou web s’ha construït amb tecnologia responsiva, de manera que es pot consultar des dels diferents tipus de dispositius sense haver de disposar de dos productes web. Això vol dir que ja no és necessària la versió reduïda del web, especial per ser consultada des de telèfons mòbils i tauletes, i per això deixa d’existir.

Alhora, el web continua sent accessible, de manera que s’adapta a les necessitats de tots els usuaris. D’aquesta manera, qualsevol persona, tingui les característiques que tingui, i des de qualsevol dispositiu, pot accedir a tots els continguts del portal de TMB.

Web de la Fundació TMB
Al mateix temps, s’ha obert al públic el lloc web específic de la Fundació TMB, https://fundacio.tmb.cat, pensat per donar a conèixer l’acció permanent de la companyia en els àmbits patrimonial i de responsabilitat social. Així, hi ha seccions dedicades als programes TMB Educa, TMB Cultura, TMB Accessible, TMB Solidari i TMB Sostenible, així com un ampli apartat amb informació i documentació sobre el patrimoni històric del transport públic de Barcelona.

La Fundació TMB, constituïda el 2010, vetlla per la conservació i la difusió del patrimoni històric i cultural de TMB, alhora que fomenta i promou accions de caràcter social que facilitin la inclusió, l’accessibilitat, la sostenibilitat, la cooperació, la solidaritat i els valors del transport públic com a opció sostenible.