Comencen les obres del pas inferior entre l’estació de tren i la futura d’autobusos a Mollerussa

TerritoriSostenibilitatEn un any es completaran els treballs de la nova estació i del pas inferior que millorarà la permeabilitat urbana i la connexió amb el tren.
El secretari Ricard Font i l’alcalde Marc Solsona signen un conveni que dóna l’impuls definitiu a l’estació d’autobusos.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i l’alcalde de Mollerussa (Pla d’Urgell), Marc Solsona, han signat aquest dilluns un conveni que suposa un impuls definitiu a les obres de la nova estació d’autobusos de Mollerussa, que inclouen un nou pas inferior per comunicar amb l’estació del ferrocarril.

L’acord estableix que la Generalitat assumirà el cost de dos milions d’euros de les obres, mentre que l’ajuntament se’n farà càrrec del manteniment i cedirà els terrenys per construir-la.

Aquest dilluns han començat també les obres del pas inferior que comunicarà l’estació de ferrocarril amb la futura estació d’autobusos, que servirà per donar continuïtat a la trama urbana i millorar la permeabilitat.

Un cop obtinguts tots els permisos necessaris per part d’ADIF s’inicien els treballs previs. L’actuació obligarà a tallar el servei ferroviari durant un cap de setmana, que es fixarà en les properes setmanes. Això permetrà tallar les vies i col·locar el calaix que conformarà l’estructura del pas inferior. En total, les obres suposaran una inversió d’un milió d’euros i es preveuen completar durant la tardor.

Termini de sis mesos
Paral·lelament, aquest dilluns s’ha iniciat el procés de licitació de les obres de construcció de la futura estació d’autobusos de Mollerussa, que substituirà l’antiga estació, emplaçada dins el nucli urbà. La nova s’ubicarà a uns terrenys situats davant de l’estació de tren, a la banda nord de les vies, i quedarà comunicada amb el ferrocarril mitjançant el pas inferior que es comença a construir. Les obres s’adjudicaran aquest estiu perquè puguin començar durant la tardor, amb un termini d’execució de sis mesos i un cost d’un milió d’euros.