Colau dóna suport a Montcada i Reixac en la reivindicació pel soterrament de la via del tren

Aj. de Barcelona. Nota de premsa

L’alcaldessa de Barcelona ha participat aquesta tarda en un acte de record a les víctimes del tren d’aquest municipi i ha afirmat que els problemes i les necessitats dels municipis metropolitans, “ho són també de la capital”

Colau reivindica la nova centralitat de l’Eix Besòs i aposta per la construcció d’una ciutat metropolitana “territorialment equilibrada, ecològicament sostenible i socialment justa”

L’Alcaldessa i presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ada Colau, ha participat aquesta tarda en l’acte d’homenatge i record a les víctimes del tren a la població de Montcada i Reixac. D’aquesta manera, Colau ha donat suport a l’Ajuntament de Montcada en la històrica reivindicació pel soterrament de la via del tren en el seu pas per aquest municipi i ha afirmat que els problemes i les necessitats dels municipis metropolitans, “ho són de la capital i del conjunt de l’àrea”. “L’espai metropolità no es pot construir pensant només amb les necessitats de l’espai central, perquè això ha donat lloc a desequilibris i injustícies. La ciutat metropolitana no pot construir-se amb municipis de primera i de segona”, ha dit l’alcaldessa, que ha apostat per un projecte comú que basteixi una àrea metropolitana “territorialment equilibrada, ecològicament sostenible i socialment justa”. L’acte també ha comptat amb les intervencions de l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, i el portaveu de la plataforma Tracte Just Soterrament Total, Ramon Bueno, que ha fet la llectura del manifest. Posteriorment s’ha fet una ofrena floral per part de les entitats del municipis, i les autoritats i els representants de les associacions han dipositat fins a 163 clavells al monòlit en record de les víctimes.

“Montcada no està sola en la seva reivindicació pel soterrament de les vies. Aquesta és també la nostra reivindicació”, ha dit Colau, que amb la seva visita en aquest municipi ha volgut simbolitzar la nova estratègia de cooperació i col·laboració entre ciutats que ja s’ha posat en marxa amb projectes com el Pla Besòs, que impulsa l’Ajuntament de Barcelona conjuntament amb els ajuntaments de Sant Adrià, Santa Coloma, Badalona i Montcada, amb l’objectiu que el riu esdevingui un nou eix cívic. L’alcaldessa ha recordat que ja fa gairebé 20 anys que es reclama a la Generalitat, a Adif i al Ministeri de Foment el soterrament de les vies del tren a Montcada i fa sis anys que l’Estat té un projecte sobre la taula, i ha instat el Ministeri de Foment a solucionar els dèficits inversors i renovar la xarxa ferroviària.