Canvi en les condicions generals d’utilització del TRAM: els gossos poden viatjar en tramvia

Tram logoAquesta setmana ha entrat en vigor la nova normativa de condicions generals d’utilització del TRAM aprovada per la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya. Com a novetat més destacable, permet l’accés dels gossos al tramvia sempre que estiguin identificats electrònicament amb un xip i inscrits al registre censal municipal. Fins ara, només estava permès l’accés de gossos pigall, d’assistència o els que anaven dins d’unes cistelles rígides i, gràcies a aquesta modificació, els usuaris amb gossos podran utilitzar el TRAM fora de les hores punta i sempre que portin els animals lligats i amb morrió.

Aquest canvi en la normativa per permetre que tots els gossos puguin utilitzar el TRAM s’ha realitzat després de fer una enquesta entre els usuaris de les dues xarxes per conèixer la seva opinió al respecte i l’impacte que la implementació tindria. Segons aquesta enquesta, realitzada durant el mes de març d’aquest any, la majoria de viatgers eren favorables a deixar entrar gossos al tramvia i els qui en feien una valoració negativa (el 13,3 % dels usuaris de Trambaix i el 15,6 % d’usuaris del Trambesòs) donaven com a arguments problemes d’higiene, d’al·lèrgies o la manca d’espai.

La nova normativa aprovada ara permet l’accés dels gossos a les instal·lacions del TRAM sempre que els animals portin el xip d’identificació d’animals de companyia i estiguin degudament inscrits al registre censal del seu municipi. A més, els propietaris dels gossos els han de dur lligats i amb morrió.

Entre l’11 de setembre i el 24 de juny, els gossos no poden accedir al tramvia entre les 7.00 h i les 9.30 h ni entre les 17.00 h i les 19.00 h. Els caps de setmana i els festius, hi poden accedir sense limitació horària així com entre el 24 de juny i l’11 de setembre. La persona que dugui el gos és responsable de l’actitud de l’animal i, per tant, ha de vigilar que no es produeixi cap molèstia a la resta d’usuaris. També ha d’evitar obstruir les portes i les zones de pas.

Amb aquesta mesura, TRAM es suma a la resta d’operadors de transport que a casa nostra ja accepten gossos a les seves instal·lacions.