Territori i Sostenibilitat presenta la nova app “My Way” per planificar rutes a nivell europeu

TerritoriSostenibilitatEl projecte europeu My way es testarà amb usuaris reals a Catalunya, Berlín i Trikala (Grècia)
El projecte està format per 14 socis de 7 països com Alemanya, Itàlia, França, Grècia i el Regne Unit

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha presentat avui el projecte europeu My way i l’app desenvolupada per a Android i iOS per planificar desplaçaments amb transport públic i privat amb l’objectiu que es pugui testar amb usuaris reals fins a finals d’any. La jornada, que ha obert el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, s’ha celebrat a la seu del Departament de TES, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2015 i de l’Open Days 2015.

Aquesta nova app serà multimodal, inclourà l’oferta de transport públic a tot Catalunya i les seves combinacions amb cotxe, moto i bicicleta. Així mateix, inclourà un apartat on l’usuari podrà crear el seu perfil definint les seves preferències, com ara si es decanta per rutes a peu o en bici, o si té o no vehicle particular. L’app farà servir aquestes preferències per calcular les rutes i oferir el resultat. I si l’usuari ho accepta, l’app farà un seguiment de la ruta i l’avisarà en cas d’incidència

El My Way és un projecte europeu on hi participa Catalunya a través del Departament de TES. Va començar al setembre de 2013 i en formen part 14 socis (entre ells l’associació de ciutats i regions europees Polis) d’altres 6 països (Alemanya, Itàlia, Txèquia, Grècia, França i el Regne Unit). Les proves pilot es realitzaran principalment a Catalunya, i també a Berlín i Trikala (Grècia).