L’execució d’obres al Corredor Mediterrani a la Comunitat Valenciana comporta l’increment del temps de viatge a 4 trens de la línia R16

Renfe02Adif01· A partir del 14 de desembre, 4 trens augmenten el temps de viatge entre Barcelona i Tortosa entre 4 i 11 minuts
· Aquestes modificacions permeten mantenir l’oferta actual de trens que enllacen ambdues capitals
· Les obres consisteixen en l’adaptació de la infraestructura a l’ample estàndard del diversos trams del trajecte València-Castelló

Tarragona, 11 de desembre de 2014 (Renfe i Adif).
A partir del proper 14 de desembre, l’execució d’obres d’adaptació de la infraestructura ferroviària a l’ample estàndard a diversos trams del Corredor Mediterrani entre València i Castelló comporta la modificació dels horaris de quatre trens de la línia R16 de Rodalies de Catalunya, que fan el recorregut Barcelona-Tarragona-Ulldecona.

Els treballs consisteixen en la renovació de la via, substitució de travesses, muntatge de nous aparells de via i l’adequació de la catenària i les instal·lacions de seguretat que formen part de les obres que està impulsant el Ministeri de Foment per a la posada en servei del Corredor Mediterrani.

Amb la finalitat de poder compatibilitzar els treballs amb el servei ferroviari, s’ha fet necessària la implantació de limitacions temporals de velocitat i ajustaments dels temps de viatge de determinats trens durant el seu termini d’execució per tal de garantir la seguretat, tant de les obres, com de la circulació ferroviària.

Així, la programació establerta ha permès mantenir l’oferta actual de trens Regionals que enllacen Barcelona amb Tortosa. No obstant, la principal afectació és l’increment del temps de viatge d’entre 4 i 11 minuts en 4 trens d’aquest corredor. S’ha prioritzat evitar que els trens més afectats fossin els primers del matí d’entrada a Barcelona que són els que registren major afluència.

Aquest quatre trens són:

Estació de França 10.47 Tortosa 13.20 Anteriorment arribava a les  13.12
Estació de França 11.14 Tortosa 13.34 Anteriorment arribava a les  13.25
Estació de França 16.18 Tortosa 18.58 Anteriorment arribava a les 18.47
Tortosa 18.46 Estació de França 21.20 Anteriorment sortia de Tortosa a les 18.50

La resta de serveis de la línia i els trens de la línia RT2 (L’Arboç-L’Hospitalet de l’Infant) pateixen petites modificacions horàries.
Tota la informació sobre horaris i serveis es pot trobar a rodaliesdecatalunya.cat i al telèfon d’informació 900 41 00 41. També Adif ofereix informació sobre aquestes modificacions a la seva  web.