FGC treu a licitació l’arrendament de 24 locals comercials a les seves estacions

FGC2GFerrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha tret a licitació l’arrendament de 24 locals comercials a diverses estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, per un període de 10 anys, des de l’1 de gener de 2015 al 31 de desembre de 2025.

A la línia Barcelona-Vallès s’ofereixen locals a les estacions de Pl. Catalunya (5 locals), Gràcia (2 locals), Sarrià, Valldoreix, Sant Cugat, Vollpelleres, Rubí, Terrassa Rambla (3 locals), Vallparadís Universitat (2 locals), Terrassa Estació del Nord i Terrassa Nacions Unides.

A la línia Llobregat-Anoia a les estacions de Sant Andreu de la Barca, Molí Nou, Sant Boi, L’Hospitalet-Av. Carrilet i Pl. Espanya.

Per imports anuals, el preu de licitació oscil·la entre 5.400 € i 31.500 €, i l’import total de la licitació pels deu anys de vigència és de 3.190.200 €

Les ofertes es poden rebre fins al dia 20 de novembre de 2014. Les persones o empreses interessades han de presentar la seva oferta al registre general d’FGC situat al carrer Cardenal Sentmenat, 4 de Barcelona.

Més informació: http://www.fgc.cat/cat/adju_detalle_new.asp?id=854

Amb aquesta licitació, Ferrocarrils segueix amb la seva política de generació d’ingressos i contenció de la despesa. L’aplicació d’aquestes polítiques ha permès que l’índex de cobertura d’FGC el 2013 arribés al 90,5%. L’índex de cobertura descriu quina part dels ingressos cobreix les despeses d’explotació i ha permès reduir, un any més, les aportacions que fan les administracions per subvencionar el transport públic.

El 2013, pel que fa a ingressos complementaris (arrendament de locals, publicitat, màquines de vending i altres), FGC va ingressar 830 mil euros, el que va representar un increment del 14% respecte l’exercici de l’any anterior. Aquest increment dels ingressos és el resultat de la dinamització de l’activitat comercial d’FGC que constantment busca noves ofertes comercials que aportin valor afegit als usuaris del tren, com ara serveis de restauració, botigues de regals, de productes ecològics, bars o serveis de missatgeria, entre d’altres