Transport públic per a la Diada de l’Onze de Setembre a Barcelona

TMB01· El metro oferirà servei com un dia feiner i 45 línies regulars de bus seran desviades o limitades, aquest dijous a la tarda

Amb motiu de la celebració dels diversos actes commemoratius de la Diada Nacional de Catalunya, i en especial de la Via Catalana 2014, aquest dijous 11 de setembre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) adverteix que el transport públic de superfície patirà restriccions importants i recomana calcular més temps per als desplaçaments amb metro a les hores prèvies i posteriors als actes, en previsió d’una elevada afluència de passatge.

El metro donarà el servei equivalent al d’un dia feiner, per oferir la màxima capacitat, durant tota la tarda de la Diada, i reforçarà la xarxa amb personal d’atenció al públic i seguretat. Per proximitat als espais ocupats per la Via, la màxima afluència pot donar-se entre les 14 i les 20 hores a les estacions d’Espanya, Universitat, Catalunya, Urquinaona, Arc de Triomf, Glòries, Passeig de Gràcia, Diagonal, Verdaguer, Tetuan i Monumental.

Atenció als indicadors lluminosos i la megafonia

Igualment, TMB disposarà de personal i mitjans tècnics en aquestes i altres estacions, per ordenar els fluxos de passatge i adoptar, si és necessari, accions de regulació per evitar situacions de risc en vestíbuls, andanes i passadissos d’enllaç. En aquest cas, tant el personal com la megafonia i els dispositius lluminosos donaran les indicacions pertinents.

El desenvolupament de l’acte obligarà les autoritats a imposar importants restriccions en la mobilitat en superfície. Per aquest motiu, unes 45 línies regulars d’autobusos de TMB així com les rutes vermella i blava del Barcelona Bus Turístic patiran afectacions, en forma de desviaments o limitacions de recorregut, també entre les 14 i les 20 hores del dia 11, en el perímetre definit per la Gran Via de les Corts Catalanes, la Diagonal i la rambla de Badal. Es podrà consultar el detall de línies afectades a la secció d’estat del servei de la web de TMB.

TMB oferirà informació actualitzada i alternatives de transport a través del perfil de Twitter @TMBinfo, que el dia 11 estarà actiu i monitoritzat de les 14 a les 20 hores. Com és habitual, la web de TMB, la web mòbil i l’aplicació TMB App informaran de manera automàtica de les possibles alteracions en la circulació del metro a través del semàfor d’estat del servei.

Per a més informació sobre les previsions de mobilitat, es poden consultar les recomanacions de l’Ajuntament de Barcelona a la seva web.