El metro de Barcelona ha acollit la cursa Discovery Underground 2014 amb motiu del seu 90è aniversari

TMB01· Els 300 participants han corregut 10 quilòmetres pel túnel de la línia 2, entre les estacions d’Universitat i Gorg

La xarxa de metro de Barcelona ha estat escenari la matinada passada d’una activitat esportiva excepcional, la Discovery Underground, una cursa subterrània amateur i no competitiva en què han participat 300 corredors i que ha tingut lloc amb motiu del 90è aniversari del metro, organitzada per Discovery MAX en col·laboració amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

En els moments previs a la sortida, el primer tinent d’alcalde i president de TMB, Joaquim Forn, juntament amb el director general de Discovery Communications a Espanya, Fernando Jerez, i el director de màrqueting, Antonio Ruiz, han animat els participants, entre els quals hi havia personatges populars com Julio Salinas exfutbolista del Barça, i el periodista televisiu Bernat Soler. Al seu costat, 300 persones de les més de 15.000 que s’havien inscrit, seleccionades en funció del valor o l’originalitat de la història que explicava cadascuna com a motivació per córrer sota terra. També hi ha participat una representació d’empleats de TMB.

Grups de 50 corredors
La cursa ha començat a la 1.45, amb la sortida d’Universitat del primer grup de 50 corredors, que han cobert els 10 quilòmetres de vies en poc menys de 40 minuts. La resta han anat sortint en grups de 50 a intervals de dos minuts. En tot el recorregut han comptat amb punts de vigilància i assistència al túnel i en les estacions intermèdies, igual que a la meta de Gorg, a Badalona.

La Discovery Undergound, única cursa urbana sota terra al món, ha estat possible gràcies a l’acord entre Discovery MAX i TMB, que han coordinat el muntatge i desmuntatge de la infraestructura necessària de manera que no interferís en el servei normal de metro.

L’esdeveniment s’emmarca en les activitats commemoratives dels 90 anys de la xarxa de metro, entre les quals hi haurà una exposició, conferències i un acte institucional. Va ser el 30 de desembre del 1924 quan es va inaugurar oficialment el trajecte entre les estacions de Catalunya i Lesseps, de 2,7 quilòmetres, una part de la primera línia del que llavors s’anomenava Gran Metropolitano de Barcelona (o Gran Metro). L’endemà el van poder estrenar els barcelonins.