Territori i Sostenibilitat inicia les obres de millora de l’accessibilitat de l’estació de l’L3 de Poble Sec

TerritoriSostenibilitatEls treballs consistiran en la instal·lació de nous ascensors per a comunicar les andanes, el vestíbul i el carrer
L’actuació comportarà una inversió de 2 MEUR i tindrà un termini d’execució de 8 mesos

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat, amb les primeres tasques d’implantació de l’obra, els treballs d’adaptació a persones amb la mobilitat reduïda de l’estació de l’L3 de Poble Sec, ubicada a l’avinguda del Paral·lel de Barcelona. Les obres tenen un pressupost de 2 MEUR i un termini de 8 mesos.

Aquesta actuació es concentra al vestíbul costat carrer Manso de l’estació i inclou la instal·lació de tres ascensors per a comunicar els diversos nivells de l’estació; un per a comunicar el carrer –en concret, al costat muntanya­– amb el vestíbul i dos per a connectar el vestíbul amb cadascuna de les andanes. Així mateix, es reordenarà l’espai del vestíbul per a formar unes rampes que permetran superar el desnivell entre les barreres de validació i els ascensors. D’aquesta manera, l’actuació comportarà una completa reorganització dels espais del vestíbul afectat per les obres. L’execució dels treballs no afectarà el servei de metro a l’estació.

120 estacions adaptades
En total, 120 estacions de 139 del global de la xarxa de Metro, són ja accessibles a persones amb mobilitat reduïda, la qual cosa suposa el 86%. Les últimes estacions que han quedat adaptades són la de Passeig de Gràcia, de l’L3, i la de Virrei Amat, de l’L5 i Llacuna, de l’L4. Actualment, estan en execució les obres corresponents a l’adaptació de l’estació de l’L1 de Rambla Just Oliveres, a l’Hospitalet de Llobregat. L’adaptació de les estacions restants es troba en fase de projecte.