Dilluns s’implanta la integració tarifària a Rodalies del Camp de Tarragona

RodaliesCatalunya3Dilluns s’implanta la integració tarifària a la Rodalia del Camp de Tarragona, amb estalvis de fins al 80% del preu del bitllet senzill

Les 13 estacions on paren els trens dels serveis de la Rodalia del Camp de Tarragona formaran part, a partir del 16 de juny, del sistema tarifari integrat de l’ATM
Als serveis Regionals i Rodalia d’aquest àmbit serà vàlida tota la gamma de títols integrats de l’ATM, que són: T-MES, T-50/30, T-10/30 , T-10, T-FM/FN 70/90 i T-12

Aquest dilluns, 16 de juny, s’implanta ja la integració tarifària dels serveis de Rodalia del Camp de Tarragona, el que suposa que els usuaris podran viatjar amb bus i tren usant un sol títol i a un preu que pot arribar a ser un 80% més barat que el del bitllet senzill de tren. Amb la integració tarifària culmina el desplegament de la primera fase de la rodalia tarragonina, que es va posar en funcionament el 20 de març amb dues línies: la Reus-Tarragona (RT1) i l’Arboç-Cambrils (RT2).

D’aquesta manera, i respecte el preu del bitllet senzill d’un viatge d’una zona com ara el Salou-Cambrils, que és de 2,65€, un viatge amb la T-10 costarà 1,20€ (55% d’estalvi); amb la T-10/30, 1€ (62% d’estalvi); amb la T-50/30, 0,65€ (75% d’estalvi); i amb la T-MES, 0,50€ (81% d’estalvi).

L’àmbit ferroviari del sistema tarifari integrat del Camp de Tarragona abasta les següents línies regionals i de rodalia que operen entre les 13 estacions que quedaran integrades:

Serveis de rodalia del Camp de Tarragona:

RT1: Tarragona – Reus

RT2: L’Arboç – Cambrils

Serveis Regionals:
R14: Barcelona Estació de França – Lleida (per Tarragona i Reus)
R15: Barcelona Estació de França – Reus – Riba-roja d’Ebre
R16: Barcelona Estació de França – Tarragona – Tortosa / Ulldecona
Serveis de rodalia de Barcelona:
R4: Sant Vicenç de Calders – Manresa (per Vilafranca del Penedès).

Per tant, les estacions que quedaran dins de la integració tarifària són:

L’Arboç (zona 2.4)
El Vendrell (zona 2.4)
Sant Vicenç de Calders (zona 2.4)
Torredembarra (zona 1)
Altafulla (zona 1)
Tarragona (zona 1)
Vila-seca (zona 1)
Reus (zona 1)
Salou (zona 1)
Port Aventura (Salou) (zona 1)
Cambrils (zona 1)
Mont-roig del Camp (zona 2.1)
L’Hospitalet de l’Infant (zona 2.1)

Títols ATM vàlids
Als serveis Regionals i Rodalia de l’àmbit del sistema tarifari integrat del Camp de Tarragona serà vàlida tota la gamma de títols integrats de l’ATM, que són: T-MES (1, 2 i 3 zones), T-50/30 (1, 2 i 3 zones), T-10/30 (1, 2 i 3 zones), T-10 (1, 2 i 3 zones), T-FM/FN 70/90 (1, 2 i 3 zones) i T-12. També seran vàlids els descomptes oferts sobre els títols T-MES a les persones membres de famílies monoparentals i famílies nombroses, així com també les ofertes a les persones en situació d’atur.

Per utilitzar aquest sistema integrat caldrà validar el títol cada vegada que s’iniciï un viatge mitjançant els lectors embarcats als busos o els habilitats a les andanes de les estacions de tren. També caldrà validar-lo en fer un transbordament, excepte en els de tren a tren, on no serà necessari validar novament el títol de transport a l’estació d’enllaç que es faci servir.

El període de temps de què es disposa per fer el transbordament és d’1 hora i 15 minuts per als títols de transport d’1 zona i s’incrementa en 15 minuts per cada zona addicional.

Equipaments de validació i venda
Per poder fer la integració tarifària s’han instal·lat noves màquines validadores a les estacions que ja incorporen la tecnologia sense contacte necessària per reconèixer les targetes. Concretament, s’han instal·lat màquines a les estacions de l’Arboç (1 unitat), el Vendrell (1 unitat), Sant Vicenç de Calders (1 unitat), Torredembarra (2 unitats), Altafulla (1 unitat), Tarragona (2 unitats), Vila-seca (1 unitat), Reus (2 unitats), Salou (2 unitats), Port Aventura (Salou) (1 unitat), Cambrils (1 unitat) i l’Hospitalet de l’Infant (1 unitat). A l’estació de Mont-roig del Camp no s’ha instal·lat cap màquina de validació. Per aquest motiu, els usuaris que pugin en aquesta estació hauran de sol·licitar-la al personal d’intervenció en ruta o realitzar-la a la sortida demanant-ho al personal de l’estació de destinació.

Per comprar targetes sense contacte i títols de transport de l’ATM del Camp de Tarragona existeix una àmplia xarxa d’establiments de venda repartida pel territori, amb prop de 300 establiments disponibles. Per a més informació sobre la xarxa de venda i recàrrega, consultar el web de l’ATM www.atmcamptarragona.cat.

Tarifes 2014 dels títols propis no integrats de Renfe
Les tarifes del bitllet senzill no integrat de Renfe informades al web de Rodalies de Catalunya en l’àmbit del sistema tarifari integrat del Camp de Tarragona són les següent (vegeu nota de premsa adjunta).

Tarifes 2014 dels títols integrats de l’ATM
Les tarifes vigents dels títols de transport i de les targetes sense contacte del sistema tarifari integrat del camp de Tarragona són les següents

Procediment de devolució xpress
L’ús dels títols de transport integrats de l’ATM del Camp de Tarragona també donarà dret a la devolució xpress. L’entrada en funcionament de la integració tarifària no comportarà cap canvi en l’actual procediment de devolució exprés que Renfe ja aplica actualment. Per tant, es continuarà canalitzant mitjançant l’expedició a favor dels usuaris d’un bitllet senzill monomodal propi de l’operador ferroviari.

Les noves targetes sense contacte del sistema tarifari integrat del Camp de Tarragona tenen una nova imatge ja que s’hi han incorporat els logotips dels nous serveis, és a dir, Rodalia i el bus exprés.cat. Les targetes anteriors continuen sent vàlides.