FGC seleccionada pel projecte Getaway d’evacuació d’estacions

FGC2GFerrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha estat seleccionada per provar un nou sistema de millora en l’evacuació d’estacions en cas d’emergència

FGC treballarà conjuntament amb experts de la Universitat de Greenwich (UK) en el projecte finançat per la Unió Europea

La investigació, consistent en quatre simulacres, realitzarà els dos primers exercicis els dies 26 de maig i 2 de juny a l’estació de Sant Cugat

Barcelona, 9 d’abril de 2013
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha estat seleccionada per ser l’empresa ferroviària que provi un nou sistema de millora en l’evacuació d’estacions en cas d’emergència. El projecte, finançat per la Unió Europea, consisteix principalment en la implementació de millores que agilitzin l’evacuació d’una estació davant de qualsevol incidència. La investigació, per la qual es busquen participants, és part del projecte GETAWAY de la Unió Europea que contribuirà a millorar la seguretat en els espais públics i el disseny de les estacions de tren de tot Europa.

El propòsit d’aquest estudi és entendre millor com es comporten les persones durant l’evacuació dels espais públics, com poden ser les estacions d’FGC. El projecte, que consta d’un total de quatre simulacres d’evacuació, recollirà les dades relatives al moviment i comportament de les persones a mesura que surten de l’estació. Les accions i el comportament dels participants seran enregistrades, permetent la posterior anàlisi detallada dels resultats. Les dades recollides serviran per ampliar la comprensió que es té fina ara dels nivells d’acompliment assolits i, en última instància, millorar el disseny dels espais públics per fer-los més segurs.

Els simulacres
FGC, conjuntament amb experts en evacuació de la Universitat de Greenwich (UK), realitzarà una sèrie de quatre simulacres d’evacuació de dues hores de durada aproximadament a l’estació de Sant Cugat. Totes les proves es realitzaran en aquesta estació perquè s’ajusta a la perfecció a les característiques requerides pel projecte. Els dos primers tests seran el diumenge 26 de maig i 2 de juny.

Participants
Per la realització dels dos primers simulacres d’evacuació, FGC està buscant participants. Per poder ser una de les persones seleccionades, s’han de complir una sèrie de requeriments relacionats amb l’edat, l’estat físic o el NO SER usuari habitual de l’estació de Sant Cugat d’FGC, entre d’altres característiques.

A més, els participants seleccionats podran obtenir una compensació. Més informació i inscripcions: www.fgc.cat