Renfe instal·larà 219 noves màquines autovenda pel servei de Rodalies de Catalunya amb una inversió superior a de 7 milions d’euros

La inversió inclou la compra, instal.lació, gestió  manteniment dels equipaments
· Del total, 185 s’instal·laran a les estacions de rodalia i 34 als serveis regionals de Barcelona amb una inversió de 6,2 milions d’euros i 900.000 euros, respectivament
· Per facilitar la validació dels bitllets, s’instal·larà un total de 83 màquines cancel·ladores a estacions de rodalies i regionals

Barcelona, 21 de novembre de 2012 (Renfe)
Renfe incorporarà 219 noves màquines autovenda i 83 cancel·ladores de bitllets pel servei Rodalies de Catalunya, el que comportarà una inversió superior als 7.609.000 euros. Del total 185 es destinaran a les estacions de rodalia de Barcelona i la resta, 34, a estacions amb servei de Regionals. A més també es reforcen els sistemes de validació dels títols de transports a les estacions.

Aquesta inversió inclou la compra, instal·lació, gestió i manteniment dels nous equipaments. D’aquesta manera, reforça el diferents elements de venda de bitllets pels clients.  La distribució de les mateixes s’iniciarà al desembre i es realitzarà en funció de les necessitats de les estacions, amb objecte d’oferir el millor servei als clients.

En concret, les 185 màquines per rodalies suposen una inversió de 6.199.162 euros. Aquestes màquines de venda de bitllets, permetran la compra dels títols de transport de Rodalies així com els bitllets integrats. Com a principal novetat, el nou sistema operatiu, disponible en 5 idiomes, permetrà també la compra dels bitllets per als serveis dels trens regionals.

De la mateixa manera, també permetran comprar els diferents bitllets combinats que de la xarxa de rodalies així com abonaments Cercaparking a aquelles estacions on es disposi de zones d’aparcament dissuasiu gestionades per Renfe.

La pantalla tàctil dels nous equipaments, presenta un nou sistema de venda més confortable i eficient, dissenyat per facilitar la compra de bitllets. A més, aquests nous punts de venda incorporen informació en Braille als diferents elements per facilitar el seu ús a les persones amb problemes visuals.

Les primeres estacions, de les prop de 78, que començaran a gaudir d’aquests equipaments seran les estacions de Plaça Catalunya, Clot Aragó, Sant Feliu i Montgat Nord.

 

 

 

 

 

 

 

Prop d’1 milió d’euros a Regionals
A partir de la propera setmana, Renfe inicia la implantació de 34 noves  màquines autovenda del servei Regional, amb una inversió de 835.595 euros. Aquests nous sistemes de venda s’instal·laran a un total 29 estacions d’arreu de Catalunya. La primera fase d’instal·lació està prevista per a la província de Tarragona.

Pel que fa a les noves màquines de venda de bitllets a les estacions de Regionals, incorporen una dispositiu dissenyat per a la compra dels diferents títols de transport i abonaments disponibles pels serveis de Rodalies de Catalunya, així com bitllets combinats de Rodalies de Catalunya (Port Aventura, Bus Turístic, etc). Els sistema operatiu dels nous equipaments, disponibles en 5 idiomes, permetrà també la compra dels diferents abonaments de serveis integrats a l’ATM de les diferents demarcacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i  Girona.

Aquestes noves màquines, són accessibles i per a persones amb problemes visuals, ja que tots consten d’indicadors en Braille per facilitar el seu ús.

A la pantalla de la part superior, s’emetran missatges informatius, novetats del servei i tota aquella informació d’interès pel viatger.

Aquests punts de venda, a més permeten el control i gestió del seu sistema (configuració de títols, monitorització, gestió de la informació que ofereixen, etc.) de forma centralitzada i a distància des del Centre de Control de Rodalies el que facilita el seu control i ajuda a mantenir un òptim nivell de funcionament de les mateixes

Millores en el control d’accessos
Renfe està portant a terme també un important projecte de millora en el sistema de control d’accessos a les estacions del servei de rodalia de Barcelona, amb una inversió superior al mig milió d’euros.

En total, s’instal·laran 83 validadores arreu de 61 estacions de Catalunya, tant del rodalies com dels serveis regionals, per tal de permetre als clients la cancel·lació del seu títol de transport abans de pujar al tren.