Recomanacions davant la convocatòria de vaga de transport de viatgers de dilluns 17

– L’Ajuntament de Barcelona demana que es planifiquin amb anticipació els desplaçaments de la jornada
– La Guàrdia Urbana de Barcelona reforçarà la seva presència als carrers de la ciutat per minimitzar les incidències i les afectacions que es puguin derivar d’aquesta vaga de transports

Amb motiu de la convocatòria de vaga de 24 hores en diverses empreses públiques de transport de viatgers per dilluns vinent, 17 de setembre, i en previsió dels efectes i les conseqüències que pot tenir sobre la mobilitat ciutadana, l’Ajuntament de Barcelona emet un seguit de recomanacions per minimitzar les afectacions de mobilitat a la capital catalana. El consistori demana als ciutadans que:
– Planifiquin amb anticipació els desplaçaments de la jornada
– Surtin abans de casa i amb temps suficient
– En els casos que sigui possible que evitin desplaçaments innecessaris si s’han de moure amb vehicle privat
– En els casos que sigui possible que es desplacin a peu o en bicicleta
– Estiguin atents a les informacions dels mitjans de comunicació i xarxes socials sobre el grau de compliment dels serveis mínims

Durant la jornada de vaga, la Guàrdia Urbana de Barcelona reforçarà la seva presència als carrers de la ciutat amb l’objectiu de minimitzar les incidències i afectacions que es puguin derivar d’aquesta vaga de transports.

Serveis mínims al metro i els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB)

El Departament d’Empresa i Ocupació ha ordenat que es mantinguin serveis mínims al metro i als autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), tant en hores punta com en hores vall.

Metro
L’ordre dicta que durant aquesta jornada funcioni la meitat (el 50%) del servei des de les 6.30 a les 9.30 del matí, i des de les 4 de la tarda a les 8 del vespre, amb intervals el doble dels habituals. La resta de franges horàries (de 5 a 6.30, de 9.30 a 4 de la tarda i de 8 del vespre a la mitjanit) hauran de circular almenys el 20% dels trens, un de cada cinc.

Autobusos
L’ordre estableix que durant aquesta jornada funcioni la meitat (el 50%) del servei des de les 6.30 a les 9.30 del matí, i des de les 4 de la tarda a les 8 del vespre. La resta de franges horàries (de 5 a 6.30, de 9.30 a 4 de la tarda i de 8 del vespre a la mitjanit) han de circular almenys el 20% dels autobusos, un de cada cinc.

A més, a les línies de Bus del Barri es mantindrà un vehicle en cada línia durant tot el dia.