FGC recull 110 alertes per incivisme en els primers cinc dies de funcionament

·  Els avisos es fan a través de la nova aplicació, amb la qual els clients poden alertar l’empresa de conductes incíviques que observin a trens i estacions.
·  Viatjar sense bitllet (20,62%), seients bruts (13,40%), música alta (12,37%) i captaires i músics ambulants (10,33%), les conductes incíviques més alertades.

La línia Barcelona-Vallès (63,64%) recull més queixes que la línia Llobregat-Anoia (36,36%).

Barcelona, 1 d’agost de 2012
Un total de 110 avisos han arribat al Centre de Comandament Integrat d’FGC des de la posada en funcionament de la nova aplicació que alerta sobre comportaments incívics als trens i estacions de l’empresa. L’avís de passatgers que viatgen sense bitllet ha estat el més freqüent en aquests primers dies, seguit de les alertes per persones que posen els peus sobre les cadires, per escoltar música sense cascos o amb un volum massa alt, i per músics ambulants.

En aquest sentit, la línia Barcelona-Vallès, amb 70 avisos, ha generat més alertes que la línia Llobregat-Anoia, amb 40 avisos.

ACTITUDS      PERCENTATGE
Sense bitllet           20,62%
Seients bruts         13,40%
Música alta            12,37%
Captaires i músics ambulant 10,65%
Gent a terra            8,59%
Seients reservats   6,36%
Altres                      6,36%
Sense fum              5,15%
Grafits                    5,15%
Brutícia                  5,15%
Apedregament     3,09%
Vidres trencats    3,09%

Aquesta eina, innovadora en el camp del transport públic i que està en funcionament des del 26 de juliol, descriu les 12 actituds incíviques més identificades per FGC. Les alertes, on hi ha de constar la línia on es viatja i, opcionalment, el número de cotxe, arriben immediatament amb CCI, i des d’allà s’inicia un protocol per a cadascuna de les conductes detectades.

En la majoria de casos la incidència es gestiona amb una primera advertència als infractors. Si no reverteixen les seves actituds podran acabar rebent una sanció de fins a 300€. Les noves condicions d’utilització d’FGC, aprovades el 16 de juliol passat, possibiliten que es pugui acabar multant aquella gent que embruta posant els peus al seient, que fuma al tren o a les estacions, que fa un grafit, etc.

Amb aquesta aplicació, FGC vol continuar avançant en la lluita contra l’incivisme i impulsant el seu Pla director intern per al control de conductes incíviques.