Vall de Núria tanca les instal·lacions del 3 al 27 de novembre per manteniment

• La nevada d’ahir ha deixat gruixos de 10 cm i fa preveure una bona temporada d’esquí
Vall de Núria (Ripollès), 29 d’octubre de 2008
Coincidint amb la primera nevada de la temporada que ha deixat gruixos de fins a 10 cm,l’estació de muntanya de Vall de Núria anuncia el tancament de les instal·lacions fins al proper 27 de novembre per dur a terme diverses obres de millora i preparar l’inici de la nova temporada d’esquí 2008-2009. Des de gener i fins al 26 d’octubre de 2008, Vall de Núria ha tingut 256.605 clients, un 10,1% més que l’any passat.
Les actuacions de millora incidiran en l’oferta d’activitats relacionades amb la neu (principalment, Parc Lúdic, Parc d’Snow i la zona de debutants de l’Estació d’Esquí), i també en el manteniment general dels edificis, equipaments i el cremallera. Cal remarcar que s’estan ultimant les obres del nou túnel del Roc del Diu amb la previsió de la seva posada en funcionament.

Així mateix, s’aprofitarà el període de tancament per posar a punt els remuntadors i les infraestructures pròpies per a la pràctica de l’esquí. L’estació de muntanya té previst tornar obrir les seves instal·lacions a partir del 28 de novembre, conjuntament amb les pistes d’esquí que ho faran el 6 de desembre, sempre que les condicions meteorològiques siguin favorables.

Novetats per a la propera temporada d’esquí.

Per a la propera temporada d’esquí, l’estació de muntanya té previstes diverses novetats per facilitar l’accés a aquest esport al major nombre d’usuaris. Així, hi haurà la possibilitat d’adquirir a preus molt assequibles uns talonaris de forfets de cinc o vuit dies no consecutius i també una tarifa especial per a nens de 0 a 5 anys. Així mateix, el forfet de temporada inclourà el cremallera de temporada per un any, un forfet per cada estació d’esquí de Girona, una reparació d’esquís i una prova d’esquís de gamma alta.

D’altra banda, l’adquisició d’una nova cinta transportadora permetrà l’accés a dues noves àrees esquiables: una àrea per a debutants i una altra, exclusiva per a nens amb monitor que s’inicien a l’esquí. També es preveuen diverses millores de traçats i zones d’esbarjo com ara la dinamització de la zona del Parc Lúdic amb l’adquisició d’un joc d’equilibri.

De gener a octubre, un 10% més de clients.
Des de gener i fins al 26 d’octubre de 2008, Vall de Núria ha tingut 256.605 clients. Això representa un increment del 10,1% respecte el mateix període de l’any passat. Pel que fa a la temporada d’estiu, l’ocupació de l’hotel ha estat del 91 % durant el mes d’agost, mes de màxima ocupació (l’any 2007 va ser d’un 86%).

Durant l’estiu, a Vall de Núria s’han realitzat diverses activitats. D’aquestes, moltes s’han fet a l’aire lliure aprofitant els espais verds i els recursos naturals a 2.000 metres d’altitud.

Cal destacar les activitats del parc lúdic per a tota la família. Per als amants de la música s’ha celebrat el VIII Cicle de Concerts al Santuari amb grans intèrprets de la música clàssica; sense oblidar la varietat d’excursions que es poden dur a terme, tant per als no iniciats, amb recorreguts al voltant del santuari, com les sortides que arriben a cims de fins a 3.000 m d’altitud, una oferta turística per a petits i grans que s’ha consolidat durant tot l’any.