Talgo, més enllà d’una marca – Una exposició al Museu del Ferrocarril mostra l’evolució dels Talgos

Més d’una vintena de maquetes de trens a diferents escales es poden veure a Vilanova i la Geltrú
El proper divendres 9 de maig es presentarà al Museu del Ferrocarril una exposició de maquetes de trens Talgo, en la que es pot descobrir la història d’aquesta marca, sinònim de qualitat ferroviària, des de els seus orígens fins els nostres dies. La mostra, realitzada per l’equip del Museu, ha esta possible per la cessió de maquetes de l’empresa Electrotren-Hornby, també del grup de Patentes Talgo, S.A i de l’empresa Elipsos Internacional. Una altra part correspon als fons que el propi Museu té d’aquest tipus de material.
Talgo ha estat la més innovadora empresa ferroviària espanyola, símbol per la ciutadania de viatges de luxe i de progrés en el transport del món contemporani. El Museu custodia diferents exemplars de vehicles Talgo, com la composició complerta (màquina i cotxes) del Talgo II, un altre Talgo III que es guarda a les vies de Renfe a Can Tunís, una locomotora de la sèrie 353, o la locomotora de l’entrada a les instal·lacions patrimonials, contextualitzada com si sortís del túnel de l’Argentera.
A la mostra s’exhibiran més d’una vintena de models, principalment d’escala H0 (la més comú en el món del modelisme ja que la seva mida és la més adequada per ser reproduïda en detall a la vegada que pot muntar-se un circuit), però també s’exhibiran maquetes de 1/12, 1/20, etc. Les  reproduccions mostren l’evolució dels trens Talgo des del primer prototip, el Talgo I, fins els més evolucionats com són les actuals sèries 102 i 130, que formen part del parc dels actuals trens d’alta velocitat.
A la inauguració de l’exposició assistirà, entre d’altres, el director d’Exportació i Marketing de Tago, Mario Oriol i el director de Electrotren-Hornby, Pablo González.
Vilanova i la Geltrú, 5 de maig de 2008