La història d´una línea de tren emblemática. El ferrocarril de Granollers a Sant Joan de les Abadesses 1863 – 1880

Informació facilitada per quiosc plaça ReinaMaria Cristina
Rivadesella. Principat d’Asturias

“La definitiva arribada de la “màquina de fum” a Sant Joan de les Abadesses va esdevenir una cursa d’obstacles difícil d’imaginar.”

La idea de documentar la història de la línia de ferrocarril de Granollers a Sant Joan de les Abadesses (1863-1880) neix d’una excursió fotogràfica que Lluís Garcia Rifà va realitzar l’any 1984 al tram de la desapareguda línia entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Durant més de 30 anys l’autor ha estat compilant dades, visitant arxius municipals, biblioteques i museus. El fruit de tota aquesta recerca és el bloc www.traintren.com, una pàgina web amb una àmplia informació sobre l’evolució de la història del tren a Catalunya, així com d’altres vies de transport.

Des d’un punt de vista històric, la construcció de la línia de tren entre Granollers i Sant Joan desperta un gran interès per les vicissituds que va haver d’afrontar a causa, també, de la inestable conjuntura política i econòmica en què es va projectar: es van arruïnar molts empresaris i contractistes, es van traspassar les concessions i es van acomiadar molts treballadors sense cobrar.

Pel que fa al seu traçat, es va modificar tres vegades, deixant el terreny aixecat i les obres a mig fer, i ni tan sols era clar amb quin sistema s’endegaria el projecte. El llibre és una selecció dels articles publicats en el bloc de l’autor i es complementa amb el suport de material gràfic.

Autor: Lluís Garcia Rifà
Nº de páginas: 208 págs.
Encuadernació: Tapa blanda
Editorial: PLATAFORMA
Llengua: CATALÁ
ISBN: 9788416820634
Preu: 20,00 €