La Llagosta promourà l’activitat econòmica amb la construcció del Centre logístic de mercaderies per ferrocarril
· L’alcalde, Antonio Rísquez, sol·licitarà una reunió amb la secretària d’Estat de Transport per conèixer de primera mà el projecte del centre logístic
· La Llagosta és un lloc clau de connexió ferroviària i per carretera entre el corredor del mediterrani, la resta d’Espanya i el sud d’Europa
L’Ajuntament de la Llagosta demanarà al Ministerio de Fomento que la construcció al municipi d’un centre logístic de transport de mercaderies per ferrocarril impulsi l’activitat econòmica i industrial al seu entorn més immediat. El futur Centre logístic de La Llagosta forma part del Pla Estratègic d’Infraestructures del Transport (PEIT) que Fomento promou per incrementar el transport de mercaderies per ferrocarril. El PEIT preveu la construcció durant els pròxims anys de 35 centres logístics a Espanya, quatre d’ells a Catalunya, i suposarà una inversió global de 7.500 milions d’euros.
L’alcalde de la Llagosta, Antonio Rísquez, sol·licitarà una reunió amb la secretària d’Estat de Transport, Concepción Gutiérrez, per conèixer de primera mà el projecte i demanar que la implantació d’aquesta infraestructura suposi per al municipi de la Llagosta una font de creixement econòmic, industrial i d’ocupació.
Projecte positiu
Des de l’Ajuntament es considera molt positiva la proposta del Ministerio de Fomento perquè “reafirma la Llagosta com a lloc clau de connexió ferroviària i per carretera entre el corredor del mediterrani, la resta d’Espanya i el sud d’Europa”, segons ha explicat l’alcalde. La proximitat de la central integral de transport de mercaderies per carretera (CIM Vallès); importants vies de comunicació com les autopistes AP-7, C-33, C- 58, les autovies C-17 i C-59, la futura autovia B-500 que connectarà el Vallès amb el Maresme i el nord del Barcelonès; les línies de rodalies R2 i R3, i el pas de l’AVE d’entrada i circumval·lació de Barcelona, fan que la ubicació del futur centre logístic de transport ferroviari de mercaderies de la Llagosta sigui un projecte sens dubte molt atractiu per a les empreses del sector.
A més, el municipi de la Llagosta disposa de 48 hectàrees de terrenys industrials sense urbanitzar al sector de can Pere Gil, just a tocar amb el futur centre logístic, i una ubicació excepcional com a porta d’accés a Barcelona i al corredor del mediterrani, tant pel que fa al transport de mercaderies per ferrocarril com per carretera.
Creixement econòmic
L’alcalde de la Llagosta, Antonio Rísquez, ha recordat que “el 67% del terme municipal de la Llagosta està ocupat per arteries viàries i ferroviàries i per infraestructures com la depuradora i el futur centre logístic de transport de mercaderies per ferrocarril, fet que ha condicionat el desenvolupament urbanístic, econòmic i social del municipi. Malgrat tot no ha existit cap compensació econòmica ni inversora que repercuteixi en el municipi i en els seus habitants”.
“Volem que la implantació de noves xarxes d’infraestructures compensin i connectin el municipi amb qualsevol lloc del nostre entorn en funció de l’interès estratègic, de tal manera que aquestes connexions ens permetin poder abordar projectes de transformació urbana més complexos i atractius”, ha assenyalat Antonio Rísquez.
La Llagosta, 23 de setembre de 2010