Torna el taller d’FGC per superar la por a viatjar per sota terra
09/11/2016
El taller teoricopràctic Sota Terra ofereix classes per controlar la fòbia a viatjar amb tren i en espais tancats i inclou un viatge en tren per posar en pràctica els coneixements adquirits
Els usuaris interessats poden omplir el formulari d’inscripció a través del web de Ferrocarrils.
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) tornarà a posar en pràctica el proper 19 de novembre el taller teoricopràctic Sota Terra perquè els usuaris puguin descobrir els avantatges de viatjar en tren i superar els temors als espais tancats.
Segons indiquen els experts, una de les millors formes de superar la claustrofòbia és afrontant-la i així s’enfoca el programa. L’activitat està adreçada a totes aquelles persones a qui els genera angoixa viatjar en tren, tenen por dels espais tancats o se senten paralitzats davant la idea d’anar per sota terra, i compta amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Espais amb valor afegit
La part teòrica del curs s’imparteix al Centre de documentació i exposició Albert Vilalta, ubicat a les oficines corporatives d’FGC, i ofereix coneixements bàsics sobre el món del tren i la seva seguretat, a més de treballar eines per controlar i gestionar l’ansietat amb una psicòloga especialista en fòbies, racionalitzant els pensaments racionals, relaxant els músculs i controlant la respiració.
Per tal de posar en pràctica les eines i tècniques adquirides, en el mateix Centre Albert Vilalta els assistents poden tenir una primera aproximació a la sensació de viatjar en tren utilitzant la reproducció de l’interior d’un tren d’FGC que hi ha exposat al centre. La part pràctica del taller finalitzarà amb un recorregut en tren d’anada i tornada entre les estacions de Sarrià i Pl. Catalunya.
Innovació constant en l’oferta de serveis
El taller teoricopràctic Sota Terra és una mostra més del caràcter innovador de l’estratègia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya en la gestió i dinamització dels seus serveis i atenció als clients. FGC treballa de manera contínua per oferir als seus usuaris valor afegit i innovació constant en els seus serveis, apostant per tecnologies i solucions que permetin una gestió ferroviària intel·ligent que respongui al concepte smart train.
Entre d’altres accions, FGC ha estat pionera en la implantació d’un model de gestió d’estacions automatitzat i intel·ligent; en la implantació d’un sistema de control automàtic del frau a través de la intel·ligència artificial; en la instal·lació de màquines de lliurament automàtic de paqueteria a les estacions així com d’endolls als trens per carregar els dispositius electrònics, entre d’altres.
Concurs d’aplicacions
Actualment, FGC duu a terme el concurs FGCHackapp d’aplicacions mòbils que promou la creativitat al voltant de l’ús de les dades obertes que la companyia ja ofereix en el portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya (http://dadesobertes.gencat.cat/ca/) per incentivar que totes aquelles persones que ho desitgin puguin desenvolupar solucions innovadores per a enriquir l’experiència de viatge i l’ús de les instal·lacions.
La iniciativa preveu premiar aquelles propostes que es considerin més innovadores i, al mateix temps, FGC podrà completar el desenvolupament i materialització de les idees que consideri més útils per a la millora de la seva oferta de serveis.
Les persones que estiguin interessades en participar al programa Sota Terra hauran d’inscriure’s al web d’FGC (www.fgc.cat/cat/sotaterra.asp).
–