Més d’1,7 milions d’usuaris han gaudit de les activitats de la Primavera Cultural de TMB 2011

El programa d’activitats de la Primavera Cultural de TMB d’aquest any, que va començar el 17 de març, ha despertat un munt de sensacions entre els més d’1,7 milions d’usuaris que no s’han volgut perdre les 33 activitats que han tingut lloc en 15 escenaris diferents del metro i dels autobusos.

Així, la segona edició s’ha consolidat com una proposta cultural pionera al transport públic. Enguany, s’ha ampliat el ventall de disciplines amb una gran aposta per la tecnologia (iPaint i l’iMusic) i els artistes emergents, i per primera vegada les cultures asiàtica i africana s’han incorporat al cartell.

A més, els festivals de més renom a Barcelona, com ara el Sónar, el San Miguel Primavera Sound, el Loop Festival, el Festival de Guitarra de Barcelona, el Festival de Blues i Ritmes de Badalona i el Swab, entre d’altres, s’han apuntat a aquesta iniciativa.

Durant els 3 mesos de programació, els usuaris de TMB han pogut ballar amb la música més underground, han dibuixat i creat melodies digitals amb iPads, han escoltat emocionants recitals lírics a càrrec d’estudiants del Conservatori del Liceu, s’han divertit amb un espectacle de màgia i s’han delectat amb l’art del MNAC i amb les creacions de videoart del LOOP, entre moltes d’altres vivències. Entre totes aquestes iniciatives, una de les activitats d’alçada, que va deixar bocabadats als usuaris del metro, va ser l’espectacle de dansa vertical a l’estació de metro de Fondo de la línia 9, de la mà de la companyia Sacude vinculada a la Central del Circ.

Activitats per a tots els gustos
D’altra banda, les activitats de més èxit del 2010 han tornat a posicionar-se entre les més aclamades d’aquest any. En aquest sentit, un any més, han destacat el ral·li de vehicles històrics, la desfilada de moda Sub ModaFAD a l’intercanviador de Diagonal, la Gimcana TMB de Barcelona, les proves d’idoneïtat dels músics al metro, el Concurs Maria Canals i el Concurs de Relats Curts Online de TMB, entre d’altres propostes.

A més, també s’han pogut visitar llocs insòlits, com ara l’estació fantasma de Gaudí en dos sortides nocturnes en el primer metro de 1924. Algunes altres instal·lacions de TMB que normalment no són gaire conegudes també s’han pogut veure a “Metropolità”, un documental del director Albert Solé, que mostra la cara més humana del transport públic i dóna a conèixer què i qui hi ha al darrere.

L’Espai Mercè Sala també ha acollit dues noves exposicions: “Barcelona, pell i ombra”, de l’autor Manel Esculsa, i fins al 5 d’octubre encara es pot visitar l’exposició de fotografia “La publicitat al transport públic”, sobre l’evolució de la publicitat als mitjans de transport des del 1870. I parlant de fotografies, el passadís d’enllaç de l’estació de Passeig de Gràcia s’ha convertit fins al 30 de juny en un passadís de somriures, gràcies a un mural d’imatges de diferents usuaris plenes de felicitat sota l’emblema “Somriu, és primavera” i que ha estat un èxit de participació (1.300 instantànies exposades).

Totes les fotografies es poden veure a http://www.flickr.com/photos/tmbarcelona,
i els vídeos a http://www.youtube.com/CanalTMB.

Finalment, destacar que fins al 21 de juny el microsite www.primaveracultural.tmb.cat ha registrat un total de 30.551 visites, xifra que representa un 11,15% més que en la primera edició de la Primavera Cultural de TMB. A més, el concurs del Revisor que té lloc en aquesta mateixa web juntament amb els diferents concursos en què s’han anat sortejant entrades per assistir a alguns festivals com el Sónar, el Primavera Sound i el Swab, entre d’altres activitats, ha sumat gairebé un miler de participacions dels internautes.