TMB incorpora 72 noves professionals per a bus i ja suma un 11% de dones conductores

· La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha donat la benvinguda a les 331 incorporacions sorgides d’un procés que ha comptat amb reserva de places per a dones

21 de juny del 2024
La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha donat la benvinguda avui a la nova promoció de 331 professionals que s’incorporen a la bossa de conducció d’autobusos i dels quals 72 són dones. Amb aquest procés, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) continua avançant de manera ferma en la seva aposta pel talent femení fent que el total de conductores de la plantilla ascendeixi fins a les 442, el que representa un 11% del personal dedicat a les tasques de conducció a l’àrea de bus.

Laia Bonet, ha volgut agrair a les noves incorporacions l’esforç i la il·lusió demostrada durant tot el procés de selecció per sumar-se a un “grup humà que està sempre al servei de la ciutadania” i que és “imprescindible per garantir el dret a la mobilitat i el bon funcionament de la ciutat de Barcelona”. Bonet també ha destacat que el 22% de les places de la darrera convocatòria hagin estat per dones, el doble del percentatge de dones conductores que hi havia fins ara en total. “És un sector masculinitzat i, per això, des de TMB impulsem accions com la reserva de places per dones conductores”, ha explicat Bonet. La presidenta ha insistit que aquesta mesura “ens ajuda a avançar com a societat, i evidentment, com a companyia de transport públic”.

Procés formatiu
Les persones seleccionades han participat d’un procés formatiu que ha suposat la col·laboració de més de 70 professionals de diversos àmbits de TMB. Les jornades pràctiques, que han servit a les i els nous professionals per conèixer les diferents sèries de vehicles i altres aspectes de la conducció, s’han combinat amb continguts teòrics. Els coneixements operatius relacionats amb l’organització del treball, calendaris, i horaris de servei o formacions en prevenció de riscos laborals, han completat els quadres formatius dels nouvinguts. A més, també s’han promogut trobades amb personal més veterà per compartir experiències i encaminar la gestió laboral del dia a dia.