Renfe assoleix el rècord en l’Alta Velocitat amb 118.000 viatgers en un dia

· La incorporació de les unitats S106 ha suposat un augment de 5.000 places diàries i la reducció en els temps de viatge

Barcelona, 5 de juny de 2024 (Renfe).
Renfe va assolir el rècord de viatgers divendres passat, 31 de maig, en registrar 118.000 passatgers als serveis d’Alta Velocitat (AVE i Avlo) i Llarga Distància. Amb una oferta de 335 trens en circulació per tot el territori nacional, aquest registre suposa el rècord de viatgers diaris d’aquest any.

El nombre més gran de freqüències i destinacions, i l’aposta de Renfe per l’estalvi mediambiental s’ha traduït en un augment progressiu de la demanda que és més notable des de la recent incorporació de les unitats S106 que suposen un augment de 5.000 places diàries en els quatre corredors: Madrid-Saragossa-Barcelona; Madrid-Astúries; Madrid-Galícia; i Madrid-Comunitat Valenciana i Múrcia. En total circulen 24 serveis, dotze per sentit, que tenen el seu punt àlgid de demanda durant els caps de setmana.

L’arribada dels S106 comporta la renovació i rejoveniment de la flota de Renfe. Aquesta incorporació de noves unitats ha suposat l’estrena absoluta de l’AVE a Astúries; noves destinacions AVE a Galícia, amb reducció de temps de viatge; i la posada en marxa dels Avlo S106 en les connexions entre Madrid, Saragossa, Catalunya, Comunitat Valenciana i Múrcia.

Els AVE S106 ofereixen 507 places, són de rodadora desplaçable i, per tant, aptes per viatjar a diversos punts de la geografia. A més, disposen de prestacions com cafeteria a bord i pantalles tàctils en tots els seients. La distribució dels seus dotze cotxes es realitza entre butaques confort, amb una disposició de 2+2, i estàndard, amb seients disposats en files de 3+2.

El tren d’alta velocitat amb més capacitat d’Espanya
Por la seva part, els nous Avlo S106, que circulen en el corredor Madrid-Saragossa-Barcelona-Figueres, Comunitat Valenciana i Múrcia, tenen 581 seients i és el model d’alta velocitat amb més capacitat dels que operen a Espanya.

Amb la composició de dotze cotxes i dos caps motrius, aquests trens tenen butaques confort, abatibles i amb reposapeus, panells d’informació en sala, màquines vending, connectivitat wifi, espai per a cotxes de nadons i maleters de gran capacitat.

Els S106 formen part del paquet d’inversions de més de 5.000 milions d’euros que Renfe té en marxa per a la compra de material i la renovació de l’actual.

Amb aquesta adquisició de nous trens, Renfe potencia així la connectivitat nacional posant al servei dels viatgers més trens, més freqüències i més destinacions. El volum de viatgers que transporta demostra la confiança que dipositen els ciutadans en la companyia, gràcies a la qualitat dels seus serveis, els anys d’experiència i el lideratge en el sector de la mobilitat i el transport.