Normalitat al servei de metro per facilitar la mobilitat davant la situació a la xarxa de Rodalies

13 de maig del 2024
· Fins a 167 trens, que suposen el màxim històric de trens en servei, han circulat en l’hora punta del matí, que s’ha avançat a les 6 hores
· S’ha registrat un augment total de les validacions a tota la xarxa de metro d’1% fins a les 10 hores
· La resta del dia es reforçarà amb 15 trens més del servei habitual, especialment en l’hora punta de la tarda
· Hi ha més agents d’atenció al client i vigilants de seguretat a les estacions on s’espera un major nombre de persones usuàries

El dispositiu de reforç de la xarxa de metro durant les primeres hores del matí d’avui per facilitar la mobilitat davant la situació a la xarxa de Rodalies s’està desenvolupant amb normalitat, permetent que els usuaris de Rodalies puguin enllaçar amb les línies de metro. En hora punta del matí Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha posat en circulació 167 trens, el màxim d’oferta possible a la xarxa de metro i màxim històric de trens en servei. A més, s’ha avançat l’hora punta del matí a les 6 h. Durant la resta del dia hi haurà un reforç de fins a 15 trens, depenent de la franja horària, arribant a 140 trens durant les hores vall de matí i tarda, i 152 trens en l’hora punta de la tarda.

Fins a les 10 hores d’aquest matí, s’ha registrat un augment d’un 1% de les validacions al conjunt global de la xarxa de metro (quasi bé 400.000 validacions). A l’L2 és on s’ha produït l’augment més significatiu fins ara, amb un 7% més de validacions. A l’L1 l’augment és d’un 4%.

A més, TMB també ha reforçat el nombre d’agents d’atenció al client i de vigilants de seguretat a les estacions de Cornellà Centre, Sants-Estació, Passeig de Gràcia, Badalona Pompeu Fabra, Clot, Rambla Just Oliveras, Fabra i Puig, i La Sagrera. Amb tot, TMB busca facilitar la mobilitat a la ciutat de Barcelona després de les previsibles incidències que patirà el servei de Rodalies.