TMB. Les il·lustracions de joves creadors inspirades en les parades d’autobús s’exhibeixen al metro

· L’Espai Mercè Sala, al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal, acull fins al 12 de juny l’exposició d’àlbums il·lustrats ‘La parada de l’autobús’ de l’Escola d’Art La Industrial

19 d’abril del 2024
Des d’aquesta setmana, l’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions del metro de l’estació de Diagonal, acull l’exposició d’àlbums il·lustrats ‘La parada de l’autobús’, una mostra d’il·lustracions de joves creadors, alumnes de l’Escola d’Art La Industrial de Barcelona, en col·laboració amb la Fundació TMB.

Aquest migdia, el conseller delegat de TMB, Xavier Flores, ha visitat l’exposició juntament amb Xavier Aguado, director de l’Escola d’Art La Industrial i Violant Cebrià, mestra de l’assignatura d’il·lustració i tutora dels projectes de fi de grau ‘La parada de l’autobús’. Flores ha volgut agrair que s’escolli com a tema per a aquests treballs el transport públic i ha explicat que “el fet que la joventut i el món de la creativitat ens triïn com a inspiració, i com a tema central d’aquests projectes ens fa estar encantats d’exposar aquestes obres al metro”.

A l’Espai Mercè Sala es poden veure tant les il·lustracions, realitzades amb diferents tècniques i estils, com els àlbums creats pels estudiants. La mostra d’il·lustracions forma part dels projectes finals de Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·lustració de l’Escola d’Art La Industrial, en el mòdul de Projecte integrat del curs 2022-2023. Les obres ja es van poder veure a principis d’aquest any a la sala d’exposicions Teresa Pàmies del Centre Cívic Urgell al districte de l’Eixample de Barcelona.

El professorat va proposar als joves alumnes crear un llibre il·lustrat, amb un relat i unes il·lustracions, sota el concepte inspirador de la parada de l’autobús com a espai d’espera i de confluència de persones, sovint desconegudes, i de les històries i vivències que entre elles poden sorgir.

A l’Espai Mercè Sala es faran visites guiades obertes al públic amb els autors de les il·lustracions i l’alumnat de l’escola La Industrial, durant la diada de Sant Jordi i la Nit dels Museus (prevista pel dissabte 18 de maig). L’exposició es pot veure fins al 12 de juny a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal, de dilluns a divendres de 10 a 20 hores. L’entrada és gratuïta.