Del 7 al 10 de març, les línies T4, T5 i T6 del tramvia modifiquen el seu servei a Glòries per les obres de connexió de la Diagonal

· Els treballs d’implantació del sistema sense catenària en un tram de vies a Glòries farà canviar temporalment la ubicació de la parada de Glòries de la línia T4, que se situarà en la seva futura ubicació a l’altura del Museu HUB del Disseny de Barcelona els dies 8, 9 i 10 de març.
· Durant els mateixos dies, la T5 i la T6 iniciaran i finalitzaran el seu trajecte a La Farinera, deixant sense servei el seu darrer tram fins a Glòries.
· Dijous 7 de març, el servei de les línies T4, T5 i T6 finalitzarà a les 22h per poder realitzar els primers treballs nocturns.
· La T4 no operarà durant el matí de diumenge 10 de març amb motiu de la Marató de Barcelona.

Barcelona, 5 de març de 2024. –Les línies T4, T5 i T6 del tramvia modificaran el seu servei des del dijous 7 març i fins al diumenge dia 10. Els treballs d’implantació del sistema sense catenària a les vies i la posada en funcionament de la subestació elèctrica de Glòries -actuacions corresponents a la fase 1 de les obres de connexió del tramvia per la Diagonal- obliguen a alterar el recorregut de les línies del Trambesòs a l’altura de la plaça de les Glòries. Per tal d’afectar el mínim a les persones usuàries, aquestes obres s’han planificat per ser executades de manera continuada al llarg de tres dies i durant les 24 h del dia.

Les primeres actuacions obligaran a finalitzar el servei de les línies T4 i T5 a les 22 h el proper dijous 7 de març. La línia T6 com és habitual finalitza el servei a les 22 h. El dia 8, el servei s’iniciarà en el seu horari usual, a les 5 h del matí.

Del 8 al 10 de març, es produiran els dos canvis més rellevants:
La parada T4 Glòries canviarà d’ubicació actual davant dels Encants per situar-se de manera provisional en la futura ubicació, al sud de la plaça i a l’altura del Museu HUB del Disseny de Barcelona. En aquest àmbit de la plaça, els combois de la línia T4 circularan en ambdós sentits per una única via, la del cantó mar, fet que podria alterar les freqüències de pas.

Durant aquest període, la nova parada no disposarà d’informació al passatge ni de màquines d’autovenda operatives i les persones usuàries hauran d’entrar i sortir per l’andana costat mar.

Per facilitar l’operativa anterior, les línies T5 i T6 finalitzaran el recorregut a La Farinera, deixant sense servei el seu darrer tram (La Farinera – Glòries).

Finalment, el diumenge 10 de març, amb motiu de la celebració de la Marató de Barcelona, la línia T4 romandrà tallada de 7 h a 13 h del matí aproximadament. Durant aquest matí es recomana l’ús de les línies T5 i T6 per als desplaçaments entre el Besòs i Glòries i l’ús de la línia 4 de Metro, amb estacions a Ciutadella|Vila Olímpica, Besòs, Selva de Mar i El Maresme|Fòrum.

Informació a les persones usuàries
Durant aquests dies de modificació del servei, TRAM proporcionarà personal d’informació en l’àmbit afectat (La Farinera i Glòries) per tal de guiar a les persones usuàries i garantir la fluïdesa del trànsit dels vianants.

Des d’aquest dimarts, els tramvies informaran a través de megafonia i de fulletons de les afectacions. Així mateix, les parades seran degudament senyalitzades amb cartells i indicacions.

L’ATM, l’Ajuntament de Barcelona i TRAM informaran també a través dels seus webs i de les xarxes socials.

Exemple cartell informatiu que es veurà a les parades: