Renfe ofereix prop de 50.000 places addicionals en els trens de Rodalies de Catalunya per al Carnaval 2024

Per garantir la mobilitat
· Entre Barcelona i Sitges, Renfe incorpora circulacions especials entre el dissabte 10 i el dimecres 14 de febrer

Sitges, 6 de febrer de 2024 (Renfe).
Renfe ofereix prop de 50.000 places addicionals als trens de la línia R2 sud (Sant Vicenç de Calders – Barcelona per Vilanova i la Geltrú) de Rodalies de Catalunya amb motiu de les festes de Carnaval 2024 que se celebren a Sitges.

La majoria d’aquests reforços es concentraran durant la jornada de dissabte 10 de febrer i dimecres 14, dies en els quals es concentra el nombre més gran de desplaçaments de viatgers per gaudir de les festes de Carnaval.

Reforços a la línia R2 Sud
Els principals reforços es concentren a la línia R2 sud de rodalia de Barcelona, als serveis que enllacen Barcelona amb Sitges. Amb motiu de la celebració de les festes a aquest municipi del Garraf, Rodalies ha dissenyat un reforç especial entre el 10 i el 14 de febrer amb la circulació de trens especials.

A les connexions entre Sitges i Barcelona, els dies de major reforç de places a la línia R2 sud seran la matinada de dissabte 10 a diumenge 11, la matinada de diumenge 11 a dilluns 12 i també l’últim dia de Carnaval, és a dir, la matinada de dimarts 13 a dimecres 14, ja que són els dies que registren una major demanda de transport.

Pel que fa a les connexions amb els municipis de Vilanova, Cubelles i Cunit de la línia R2 sud, també es preveu un reforç especial la nit del dissabte 10 de febrer amb la circulació d’un tren especial al tram Vilanova i la Geltrú– Sant Vicenç de Calders que permetrà facilitar la mobilitat dels ciutadans que s’apropin als Carnavals de Calafell o Cunit.

Operatiu especial de seguretat
Durant aquests dies i per tal de coordinar i planificar aquest operatiu especial de Carnaval, en coordinació amb Mossos d’Esquadra i Policia Local i la col·laboració de les Conselleries de Seguretat Ciutadana dels diferents municipis, s’ha dissenyat un operatiu especial de seguretat que estarà operatiu durant els dies de major moviment de viatgers i fins al dimecres 14 de febrer al migdia.

D’altra banda, s’instal·laran validadores de bitllets d’entrada a la plaça de l’estació per accedir directament a l’andana sense haver de passar pel vestíbul i evitar aglomeracions. Finalment, dilluns i dimecres s’habilita una entrada especial a l’estació pels viatgers que es desplacen a primera per motius laborals.

Per tal d’agilitzar l’adquisició de bitllets, Renfe ha programat les màquines d’autovenda de manera que el primer títol de transport que aparegui sigui un bitllet d’anada i tornada fins a Sitges.

Per a més informació els viatgers poden dirigir-se a les estacions de Rodalies de Catalunya, al telèfon 900 41 00 41 i, apps de Rodalies i Renfe, així com als webs www.rodaliesdecatalunya.cat i renfe.com