Els busos i el metro de TMB registren el mes de gener amb més viatges de la seva història amb un 16% i un 8,5% d’increment

· El rècord consolida la recuperació del passatge a bus, on els darrers 6 mesos s’han superat les xifres del 2019 prèvies a la pandèmia

6 de febrer del 2024.- Metro segueix augmentant passatge i ha registrat el gener amb més validacions, superant els 38 milions

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha registrat el mes de gener amb més validacions de la seva història a la seva xarxa, sumant 56,1 milions de viatges. En el cas de bus el creixement respecte al mateix mes de l’any passat ha estat del 16% i en metro del 8,5%. Així, ambdós serveis registren el millor gener de la història i en el cas de bus, a més, suposa la consolidació de la recuperació del passatge respecte a la pandèmia, ja que en la suma dels darrers sis mesos de l’any ha superat el nombre de validacions del mateix període del 2019.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, s’ha tornat a mostrar molt satisfeta per les xifres i tal com va explicar el passat 10 de gener en anunciar l’any amb més viatges en la història de TMB, els registres “tornen a demostrar la confiança del ciutadà amb la seva xarxa de transport públic”. Bonet ha explicat que el fet que la xarxa de bus també hagi registrat un augment en les validacions és una prova clara que cal seguir apostant per millorar dia a dia aquest servei “imprescindible en moltes zones de la ciutat” i que s’ha de seguir treballant “per augmentar la flota d’autobusos nets, amb models sostenibles i de zero emissions”, posant l’exemple de la darrera gran compra de vehicles d’hidrogen. A més, la presidenta de TMB ha destacat “l’esforç dels i les professionals de TMB per seguir millorant el servei en paral·lel a l’augment de viatgers”.

Xifres rècord
Les xifres que ens han deixat el mes de gener a la totalitat de la xarxa de TMB ha estat de 56,1 milions de validacions, un 10,9% més que al 2023 i un 6% més que al màxim històric de gener que es va registrar al 2019. A la xarxa de metro s’han registrat 38,1 milions de validacions, el que suposa un 8,5% més que al gener del 2023 i un 8,2 % més comparat amb el 2019. Pel que fa a la xarxa de bus, aquesta ha registrat 18 milions de validacions, el que suposa un augment del 16% respecte a les mateixes dades del mes de gener del 2023 i un 1,9% més comparant amb el 2019, que fins ara es mantenia com al gener amb més validacions de la sèrie.