Renfe i l’Ajuntament de Portbou acorden posar en servei el tren turístic sobre la memòria històrica del municipi

L’acord d’intencions s’ha signat a Fitur 2024

· La iniciativa consistiria en una visita guiada i teatralitzada pels llocs més significatius del passat històric de Portbou vinculat a la seva memòria democràtica i a la seva tradició ferroviària

Madrid, 24 de gener de 2024 (Renfe).
Renfe i l’Ajuntament de Portbou han signat avui un acord d’intencions per promocionar els atractius culturals, històrics i turístics del municipi de l’Alt Empordà i comprometre’s a estudiar la posada en servei d’un tren turístic denominat “Tren de la Memòria Democràtica de Portbou”.

El tren temàtic oferiria el trasllat fins a Portbou, una visita guiada i teatralitzada pels indrets més significatius d’un municipi que va jugar un paper rellevant en un dels episodis de la història d’Espanya durant la guerra civil, i que compta amb una forta i arrelada tradició ferroviària.

L’acord d’intencions s’ha signat avui a Fitur (Feria Internacional del Turismo), a Madrid. L’alcalde de Portbou, Gael Rodríguez, i el president de Renfe, Raül Blanco, han formalitzat l’acord a l’estand de Renfe.

Renfe i l’Ajuntament de Portbou treballaran conjuntament perquè aquesta iniciativa tingui continuïtat per la seva rellevància, no només turística, sinó també social, històrica i cultural. Portbou, de fet, és un municipi que ja ofereix nombrosos reclams relacionats amb l’exili i la memòria democràtica.