Renfe assoleix a Catalunya prop de 300.000 abonaments gratuïts expedits per a Rodalies i Mitjana Distància

Per viatjar entre gener i abril d’aquest any
· Del total de títols expedits, el 81,5% correspon a abonaments per viatjar en Rodalies
· A tota Espanya, la companyia supera el milió d’abonaments gratuïts

Barcelona, 12 de gener de 2024 (Renfe).
Renfe ha assolit prop de 300.000 abonaments gratuïts expedits per viatjar en Rodalies i Mitjana Distància des de l’1 de gener fins al pròxim 30 d’abril.

Del total de títols gratuïts expedits, el 81,5% són abonaments per viatjar als nuclis de Rodalies de Catalunya i, la resta corresponen a abonaments de Mitjana Distància.

A més dels abonaments gratuïts per a viatgers habituals, Renfe ha venut prop de 2.400 títols amb descomptes del 50% d’Avant per utilitzar en els serveis de mitjana distància d’alta velocitat.

Després de l’aprovació per part del Consell de Ministres dels abonaments gratuïts per a 2024, Renfe crearà títols multiviatge específics que tindran vigència per a cada quadrimestre natural de l’any 2024.

Foment del bon ús dels abonaments Avant
Aquest any, Renfe durà a terme iniciatives per evitar l’ús irregular dels abonaments en els serveis Avant (també en els serveis de Mitjana Distància per via convencional de fora de Catalunya), on encara es detecta un ús irregular que impedeix gaudir d’aquestes mesures a tots els ciutadans. Les mesures entraran en vigor l’1 de març i sobre les quals s’informarà en les pròximes setmanes a les línies en què es presten aquests serveis.

Campanya de conscienciació
Amb l’objectiu de fomentar el bon ús d’aquests títols bonificats, Renfe ha llançat una campanya de conscienciació a la ciutadania en què s’incideix que el mal ús dels abonaments suposa un perjudici per a la resta de ciutadans que desitgen realitzar els seus desplaçaments.

Addicionalment, Renfe realitzarà controls aleatoris en els seus serveis Avant per comprovar l’ús correcte dels títols bonificats. En cas de detectar-se incompliment de la normativa, s’aplicaran les mesures antifrau establerta en aquests serveis.

App de Cercanías per a obtenir l’abonament gratuït
L’app de Cercanías permet l’adquisició dels abonaments recurrents de Rodalies de forma ràpida, senzilla i àgil, generant un codi QR que es descarrega al telèfon mòbil i que, posteriorment, podrà utilitzar-se en el control d’accés de les estacions.

Per adquirir l’abonament, tot i ser gratuït, és necessari dipositar una fiança de 10 euros en el cas de Rodalies i de 20 euros per a cada servei de Mitjana Distància. El pagament amb targeta permetrà la devolució automàtica de la fiança un cop que, al final del quadrimestre, es constati que s’ha complert la condició d’haver realitzat 16 desplaçaments durant aquests quatre mesos.