L’AVE a França compleix sis mesos fregant els 300.000 viatgers transportats

El 13 de juliol van començar les circulacions entre Barcelona i Lió
· En aquest semestre, Renfe ha aconseguit consolidar les seves operacions i estabilitzar la demanda de viatgers en el mercat francès

Barcelona, 13 de gener de 2024 (Renfe).
L’AVE Espanya-França compleix el seu primer semestre i assoleix els 300.000 viatgers transportats. La connexió de trens d’alta velocitat internacional de Renfe tanca el seu primer semestre amb un balanç positiu pel que fa a operativa i demanda de viatgers. Des del passat estiu, Lió, Marsella, Montpeller, Avinyó, Valence, Nimes, Aix-en-Provence, Narbona i Perpinyà s’han sumat a la llarga llista de destinacions AVE i han començat a tenir connexió directa en tren amb l’Estat gràcies a l’arribada de Renfe a França.

El 13 de juliol va ser la primera vegada que un maquinista espanyol va prestar el servei comercial d’un tren AVE més enllà de Perpinyà. Renfe va aconseguir iniciar les seves operacions AVE en solitari al mercat francès en temps rècord en completar tots els tràmits tècnics, operatius i administratius amb personal propi. El desplegament operatiu es va realitzar de forma gradual durant l’estiu per garantir l’estabilitat del servei, fins a arribar a les 28 circulacions setmanals a l’octubre.

En aquests sis mesos, Renfe ha transportat 300.000 viatgers en les seves dues rutes internacionals entre Espanya i França, quatre serveis AVE que connecten 16 destinacions en dues rutes i que ha suposat l’estrena de Renfe com a competidor al mercat francès. L’espanyola està aconseguint estabilitzar l’aprofitament dels seus trens per sobre del 75% en les dues rutes: la que uneix Barcelona i Lió i la que connecta Madrid, Barcelona i Marsella.

AVE ESPANYA-FRANÇA: El servei actual en detall
El servei AVE entre Barcelona i Lió connecta les estacions de Barcelona Sants, Girona, Figueres Vilafant, Perpinyà, Narbona, Montpeller-St-Roch, Nîmes, Valence TGV i Lió Part Dieu. Amb sortida des de la Ciutat Comtal a les 8:19 hores del matí i tornada des de Lió a les 14:30 hores de la tarda. El temps de viatge de la ruta completa és de cinc hores.

El servei AVE de la ruta Madrid-Marsella connecta les estacions intermèdies de Guadalajara Yebes, Zaragoza Delicias, Camp de Tarragona, Barcelona Sants, Girona, Figueres Vilafant, Perpinyà, Narbona, Montpeller-St-Roch, Nîmes, Avinyó-TGV, Aix-en-Provence TGV i Marsella-St Charles.