Ferrocarrils incorpora 10 joves a la companyia en la tercera edició del programa Primera Experiència Professional

· Les noves incorporacions, cinc homes i cinc dones, compten amb un contracte en pràctiques de 12 mesos de durada
· L’experiència permetrà a aquestes persones adquirir les seves primeres experiències en el món del treball, així com competències i habilitats socials i professionals
El president de Ferrocarrils i la directora d’Organització i Persones amb les noves incorporacions.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha incorporat aquesta setmana 10 joves a la companyia en el marc del programa de Primera Experiència Professional a les Administracions públiques que impulsa el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). L’objectiu d’aquest programa és que les persones joves desocupades adquireixin, en el si dels serveis prestats per les administracions públiques, les primeres experiències en l’àmbit laboral, així com competències i habilitats socials i professionals.

Les 10 noves incorporacions a la companyia, cinc homes i cinc dones, hi han accedit a través d’un contracte en pràctiques de 12 mesos que els permetrà desenvolupar, en diferents àrees de l’empresa, les seves competències en funció del lloc de treball que ocupen. Les persones seleccionades cobriran llocs en tasques relacionades amb l’energia renovable, l’eficiència energètica, la digitalització dels serveis, la responsabilitat social o la gestió administrativa.

Ferrocarrils col·labora per segona vegada en aquest programa amb la voluntat de promoure l’ocupació de persones joves i donar-los l’oportunitat de participar en diferents projectes de la companyia assumint tasques relacionades amb la seva formació. El president d’FGC, Toni Segarra i Barreto, ha destacat que “aquesta primera experiència els permetrà enfocar la seva carrera professional i conèixer en primera persona el funcionament d’una empresa de mobilitat com Ferrocarrils on hi tenen cabuda professions molt diverses”.

De fet, dels 11 joves que van participar a la primera edició d’aquest programa, 5 es van incorporar posteriorment a la companyia ocupant places temporals o estructurals, després de superar els processos de selecció d’FGC als quals s’havien presentat en condicions d’igualtat amb altres candidatures. En aquesta línia, Segarra ha assegurat que “a Ferrocarrils apostem pel talent i per la feina ben feta i per a nosaltres és un privilegi comptar amb persones motivades i amb ganes d’aprendre i de desenvolupar-se professionalment que, en un futur, poden acabar incorporant-se d’una manera més estable a la companyia”.

Aquest programa està subvencionat pel SOC i es finança amb càrrec als fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència -Finançat per la Unió Europea- Next Generation EU.

Ferrocarrils col·labora i duu a terme diferents accions amb centres educatius i organismes oficials per no només oferir una primera experiència al món laboral sinó també promoure’n l’ocupació. N’és un exemple la Formació Professional dual ja que més d’un terç dels estudiants que han rebut formació pràctica i teoria a la companyia s’han acabat incorporant posteriorment a la plantilla, després d’haver superat els processos de contractació pública corresponents.
18 de gener de 2024