Renfe renova els certificats de Gestió de Qualitat i Medi Ambient per a tots els seus trens AVE i Avlo

· Aquests certificats d’AENOR reflecteixen el ferm compromís de Renfe per ser referent en el sector del transport, en la gestió de qualitat i la sostenibilitat ambiental
· El Sistema de Gestió implantat per Renfe constata l’eficiència dels processos que es tradueix en l’augment de la satisfacció i confiança dels clients, situant a l’empresa en una posició més sòlida enfront de la competència

Barcelona, 19 de desembre de 2023 (Renfe).
Renfe ha obtingut la renovació dels certificats de Gestió de Qualitat i Medi Ambient, conforme a les normes ISO-9001 i 14001, per a tots els seus trens AVE i Avlo, inclosos els nous serveis a França que van començar a operar el mes de juliol.

Aquest certificat d’AENOR valida totalment el servei de transport de Renfe després de 20 anys des de la primera certificació de l’Alta Velocitat de la companyia, una iniciativa pionera, ja que va ser la primera integrada de Qualitat i Medi Ambient que es va concedir en el sector del transport a Espanya.

Aquest assoliment reflecteix el ferm compromís de Renfe per ser referent en el sector del transport, en la gestió de qualitat i la sostenibilitat ambiental.

El Sistema de Gestió implantat per Renfe des de fa dues dècades, gràcies a l’esforç i dedicació d’un gran equip de professionals, constata l’eficiència dels processos que es tradueix en l’augment de la satisfacció i confiança dels clients, situant a l’empresa en una posició més sòlida enfront de la competència.

Aquestes certificacions reconeixen que l’impacte mediambiental dels serveis AVE i Avlo són mínims, ja que compleixen amb el full de ruta aprovat en la recent Cimera Climàtica COP28 per a accelerar la transició energètica lluny dels combustibles fòssils.

Renfe lidera el camí cap a la sostenibilitat
Enguany, Renfe ha obtingut també la certificació ‘Carboni Neutre’ d’AENOR per a tots els seus trens elèctrics tant de viatgers com de mercaderies, la qual cosa destaca el compromís amb la sostenibilitat i l’objectiu de ser més eficients en l’ús de l’energia elèctrica de tracció, mitjançant plans de conducció eficient i l’ús del fre regeneratiu.

Els trens elèctrics de viatgers i mercaderies de Renfe garanteixen que no produeixen emissions directes (no hi ha processos de combustió) i a l’ésser l’energia elèctrica d’origen 100% renovable es pot parlar de descarbonització o “neutralitat de carboni” al no produir-se emissions indirectes tampoc en origen.

La circulació diària de tots els trens de Renfe (de Viatgers i Mercaderies) evita a l’any l’emissió de 4,1 milions de tones de CO? i suposa un estalvi energètic equivalent a més d’1,1 milions de tones equivalents de petroli.