Ferrocarrils i AMTU signen un acord de col·laboració per promoure l’ús del transport públic i una mobilitat més sostenible

· FGC participarà en esdeveniments com l’International Mobility Congress o la Jornada Catalana de la Mobilitat
· L’AMTU difondrà, entre els municipis associats, l’activitat que realitza Ferrocarrils arreu de Catalunya

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Toni Segarra i Barreto, i la presidenta de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Aurora Carbonell i Abella, han signat un conveni de col·laboració conjunta entre ambdues entitats.

L’objectiu del conveni és, d’una banda, impulsar actuacions entre els municipis associats a l’AMTU que donin visibilitat i promocionin l’activitat de transport ferroviari pròpia d’FGC i, d’altra banda, que Ferrocarrils participi en les diferents activitats que l’AMTU realitzi, en particular la Jornada Catalana de la Mobilitat i l’International Mobility Congress, així com també en l’edició i continguts de la revista MobiliCat.

Aquest és el primer acord signat entre Ferrocarrils i AMTU. D’aquesta manera, ambdues entitats han volgut fixar un marc de col·laboració estable per als propers 4 anys en àmbits en els quals ja han estat col·laborant darrerament.

FGC és un ens públic, adscrit al Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, que gestiona diverses línies de ferrocarril a Catalunya, així com trens turístics, estacions de muntanya i un parc astronòmic.

Toni Segarra afirma que aquest acord de col·laboració “permet continuar ampliant les aliances d’FGC amb tots els agents socials i institucions que treballen per promoure la mobilitat sostenible. I, en aquest cas, ho fem amb una associació, l’AMTU, importantíssima, perquè dona cobertura a prop de 150 municipis, comarques i altres ens locals, amb els quals compartim majoritàriament àmbit territorial. És un acord, per tant, en sintonia amb la nostra voluntat d’esdevenir l’operador de referència del país, amb l’objectiu de facilitar la mobilitat de les persones i les mercaderies i, alhora, fer-ho de forma respectuosa amb el medi ambient”.

L’AMTU és una associació de municipis d’àmbit nacional català, que treballa per la millora de la mobilitat i de les infraestructures de transport públic de Catalunya.

Aurora Carbonell destaca que “per a l’AMTU la col·laboració amb FGC és molt important perquè és un dels principals operadors de transport públic a Catalunya i que té un paper cabdal en la configuració de la mobilitat al nostre país. És una aliança estratègica que consolida anteriors col·laboracions que ja hem dut a terme, per exemple, en el marc de l’International Mobility Congress. I el fet de donar una periodicitat anual per als propers 4 anys, ens ha de permetre poder planificar i executar amb molta més previsió tot aquelles accions i esdeveniments que fem conjuntament”.

Ambdues entitats han mostrat, doncs, la seva satisfacció per aquest acord que els permetrà unir esforços per a la promoció de l’ús del transport públic i fomentar, per tant, una mobilitat més sostenible i menys contaminant.
29 de desembre de 2023