Renfe inverteix més de 9 milions d’euros per adequar escales i ascensors en una desena d’estacions de Rodalies

En el marc del Pla ‘Transformem Rodalies’
· L’actuació a l’estació de Gelida (R4) ja s’està executant, mentre que a es troben en licitació les inversions de Vic i El Prat de Llobregat

Barcelona, 26 de novembre de 2023 (Renfe).
Renfe està desenvolupant un pla per adequar els equips mecànics d’elevació existents en una desena d’estacions de Rodalies de Catalunya. Amb aquesta inversió, que s’emmarca en el Pla ‘Transformem Rodalies’, de 9,2 milions d’euros (IVA inclòs), la companyia pretén millorar l’accessibilitat renovant les escales mecàniques i ascensors més antics.

En aquesta fase del pla, es beneficien les estacions de Cerdanyola del Vallès (2 ascensors), Les Franqueses-Granollers Nord (2 escales mecàniques), Montmeló (4 escales mecàniques), Sabadell Sud (1 ascensor), Terrassa (6 escales mecàniques), Torre del Baró (2 ascensors), Vilanova i la Geltrú (3 ascensors), Vic (2 escales mecàniques), El Prat de Llobregat (4 escales mecàniques) i Gelida (2 ascensors).

Actualment, ja s’està executant la renovació dels ascensors de Gelida, mentre que les actuacions de Vic i El Prat de Llobregat es troben en fase de licitació del contracte. La resta d’estacions compten ja amb el projecte constructiu finalitzat i pendent de ser licitat.

Més accessibilitat a les estacions
Aquesta és una fase més del desplegament de les actuacions de millora de l’accessibilitat a les estacions de Rodalies de Catalunya. En aquest sentit, al mes d’agost van entrar en funcionament els nous ascensors a les estacions de Montgat Nord i Pineda de Mar.