Ferrocarrils licita les obres per a la supressió d’un pas a nivell a Vallfogona de Balaguer, a la línia Lleida – La Pobla

· Es construirà un pas elevat que millorarà la seguretat viària i ferroviària al municipi
· Els treballs tindran una durada de 10 mesos i s’iniciaran el segon trimestre de l’any vinent

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha licitat avui les obres per a la supressió del pas a nivell número 16 de la línia Lleida – La Pobla, a Vallfogona de Balaguer. Els treballs, amb un pressupost d’1,2 milions d’euros (abans d’IVA), tindran una durada de 10 mesos i està previst que s’iniciïn el segon trimestre de l’any vinent.

La supressió del pas a nivell, que actualment serveix al “Camí de la Coma”, consistirà en la construcció d’un pas elevat de 12,3 metres de longitud i 10 metres d’amplada amb dos carrils de 3,5 metres d’amplada i vorera sobre la línia del tren.

El nou pas superior s’ubicarà 96 metres al sud de l’actual i donarà sortida a una mitja rotonda que facilitarà el correcte accés a la C-13, millorant així la seguretat viària i ferroviària.
Mapa de l’entorn de l’actuació.

Ferrocarrils segueix una política per a la progressiva eliminació dels passos a nivell de la xarxa mitjançant els processos de negociació oportuns amb els municipis afectats i els titulars dels passos. L’objectiu de la companyia és eliminar el risc que suposen tant per a l’explotació ferroviària com viària i millorar així la seguretat de les persones usuàries. Actualment, la línia Lleida – La Pobla d’FGC compta amb 18 passos a nivell. Des de l’any 2005, Ferrocarrils n’ha eliminat 7, els més recents han estat el pas a nivell 18, a Balaguer, i el pas a nivell 12, a Térmens, que s’han suprimit aquest any.
30 de novembre de 2023